Allt om Pia Johansson: Barn, partner och "Stjärnorna på slottet"

Folkkära komikern och skådespelerskan Pia Johansson har hunnit men en hel del under hennes 62-åriga liv. Däribland programledarjobb, skådespelarinsatser och tävling i dans. Vi har samlat allt du vill veta om Pia Johansson.

I över 30 år har Pia Johansson underhållit det svenska folket.
I över 30 år har Pia Johansson underhållit det svenska folket.

Pia Johansson är en av sveriges mest folkkära komiker med över 30 år i underhållningsbranschen. Men förutom sina insatser som komiker, har hon spelar betydelsefulla roller i såväl "Rederiet" som "Göta kanal 2 – kanalkampen", för att nämna några.

Pia Johanssons ålder och uppväxt

Pia är född och uppvuxen i Umeå med sina föräldrar och två bröder. Hon har tidigare berättat att barndomen kantades av alkoholmissbruk, vilket gjorde att hon var medberoende. När Pia var 16 år flyttade familjen till Stockholm, där hon bor kvar än idag.

Hon är född den 16 november 1960, vilket gör att hon i skrivande stund är 62 år gammal.

Pias gedigna karriär

Pia Johansson har en lång och gedigen karriär i underhållningsbranschen. Allt började inom teatern, för att sedan även fortsätta inom både film- och humorindustrin. Hon har hunnit varit med i en hel del olika tv- och radioprogram, bland annat "Så ska det låta", "Bäst i test" samt "Parlamentet", där hon gjorde succé.

Johansson har även varit kommentator i matprogrammet "Halv åtta hos mig" och tävlat i "Let's dance".

Pia Johansson i "Stjärnorna på slottet"

I den 17-säsongen av SVT:s "Stjärnorna på slottet" var Pia Johansson en av fem medverkanden. I programmet fick hon sällskap av konstnären Carolina Gynning, artisten Jon-Henrik Fjällgren, konstnären Lars Lerin och skådespelaren Anja Lundqvist. Pia delar bland annat med sig om historier om kärlekslivet, barnlösheten och hur det var att växa upp som medberoende.

Pia Johansson: barn

Pia har inte några barn, men hon hade länge en familjelängtan. Som 18-åring gjorde hon en svår abort sent i graviditeten. Efter det bestämde hon sig för att aldrig mer blir gravid.

– Sen blev jag för gammal och då var det nästan en befrielse att nu är jag för gammal för att få barn. Men nu är det såhär, att meningen med livet är inte att ha barn, det är inte allas mening att ha barn, säger Pia i "Stjärnorna på slottet".

Har Pia Johansson någon partner?

När det kommer till kärlekslivet har Pia inte hittat den stora kärleken än. I "Stjärnorna på slottet" berättar hon att det bland annat beror på att hon valt fel killar i livet. Däremot är hon redo och längtar efter kärleken.