Allt om stjärnkocken Tommy Myllymäki: "Sveriges mästerkock", barn och frun Malin Qvänstedt Myllymäki

Tommy Myllymäki är ny jurymedlem i "Sveriges mästerkock" 2023. Men vad vet vi om den 44-åriga stjärnkocken? Vi har samlat allt du vill veta om Tommy Myllymäki.

Tommy Myllymäki vann 'Årets kock' 2007, nu sitter han i juryn i 'Sveriges mästerkock'.
Tommy Myllymäki vann "Årets kock" 2007, nu sitter han i juryn i "Sveriges mästerkock".

Tv-programmet "Sveriges mästerkock" har dragit igång och den här gången är det utan den folkkära jurymedlemmen Markus Aujalay. Den som ska fylla Markus skor i juryn, är ingen mindre än prisbelönta kocken Tommy Myllymäki.

Tommy Myllymäki: ålder och bakgrund

Tommy Myllymäki är född den 31 juli 1978, vilket gör att han i dagsläget är 44 år gammal. Han är uppvuxen i Katrineholm, men har finländska rötter från både sin mamma och pappa.

Matlagningsintresset föddes när Myllymäki spenderade somrarna hos sin mormor, där hölls stora middagar med den finska släkten, det nämner kocken på sina hemsida.

Var bor Tommy Myllymäki idag?

I dagsläget bor Tommy Myllymäki i en lägenhetsvåning på Östermalm tillsammans med sin familj.

Tommy Myllymäki: fru och barn

Tommy Myllymäki och frun Malin Qvänstedt Myllymäki gifte sig 2014. Paret har tre barn tillsammans, två döttrar och en son.

Hustrun arbetar som stylist.

Läs mer: Tommy Myllymäki ny jurymedlem i Sveriges mästerkock – se dunderlönen

Priser och utmärkelser

"Årets kock" 2007 och "Kockarnas kamp" 2012 är bara några vinster relaterat till matlagning på Myllymäkis meritlistan. Han har landat två pallplatser i den internationella mattävlingen "Bocuse d'Or" två gånger.

Tommy Myllymäkis restauranger

Tommy driver flertalet restauranger, bland annat Julita Wärdshus utanför Katrineholm och restaurangen Aira som belönats med en stjärna i "Guide Michelin".