Allt om Viaplay-serien "Börje – The Journey of a Legend": Premiär, rollista och trailer

Serien "Börje - The Journey of a Legend" handlar om hockeyspelaren Börje Salmings liv. Här är allt du behöver veta om serien, inklusive rollista, premiärdatum och trailer.

Serien 'Börje – The Journey of a Legend' handlar om hockeyspelaren Börje Salmings karriär och liv.
Serien "Börje – The Journey of a Legend" handlar om hockeyspelaren Börje Salmings karriär och liv.

"Börje - The Journey of a Legend" regissör – vem har gjort serien? 

Amir Chamdin, känd för sitt arbete i "Partisan", har skapat och regisserat serien. Chamdin berättar hur mycket serien betyder för honom i ett pressmeddelande:

– Den här serien har varit ett hjärteprojekt som jag burit med mig i åtta år. Allt startade med att jag läste en tidningsartikel om Börje Salming där han berättade om sin uppväxt och utmaningarna han hade under 70-talets hockeycirkus.

"Börje – The Journey of a Legend" trailer

Här kan du se trailern till serien: 

"Börje - The Journey of a Legend" rollista – vilka skådespelare är med i filmen? 

I serien ser vi Valter Skarsgård som Börje Salming, Jack Langedijk som Smokey, Hedda Stiernstedt som Margitta, A.C. Peterson som Harold Ballard, Jason Priestley som Gerry McNamara, Oscar Skagerberg som Stig Salming, och Pelle Holmström som Inge Hammarström. Ytterligare skådespelare inkluderar Simon Lööf och Kelly van der Burg.

Valter Skarsgård om Börje Salmings bortgång

Börje Salming gick bort i sjukdomen ALS strax innan inspelningen av serien skulle påbörjas. Valter Skarsgård berättar om bortgången för Aftonbladet:

– Jag kommer ihåg att jag tänkte, kommer han komma på premiären, hur ska det bli? Hur närvarande kommer han vara när han är på premiären? Sen hann vi inte ens vill filma klart innan han gick bort. Det gick väldigt mycket snabbare än vad jag trodde.

"Börje - The Journey of a Legend" premiär – när kommer filmen ut?

 "Börje - The Journey of a Legend" har premiär den 19 november på Viaplay och TV3.

Källa: IMDB.

Läs mer: