Amanda Högvik lämnar Robinson – här är anledningen

Amanda Högvik fick en tuff start i Robinson som kollapsade på ön på äventyrets första dag. Därefter kämpade hon med sjukdomar innan hon valde att avbryta sin medverkan. I programmet berättar hon om beslutet.

Amanda Högvik valde att lämna Robinson 2023.
Amanda Högvik valde att lämna Robinson 2023.

I underhållningsprogrammet Robinson ställs deltagarna mot tuffa väderförhållanden, fysisk påfrestning och oväntade tvister. Tidigare säsonger har det hänt att deltagare tvingats avsluta sin medverkan av olika anledningar, ofta handlar det om hälsan eller hemlängtan.

Under vårsäsongen av Robinson 2022 valde Fran Robles att kasta in handduken och lämna inspelningen på grund av sitt företag.

Läs mer: Här är alla deltagare i Robinson 2023

Deltagare som hoppat av Robinson 2023

Årets upplaga av äventyrsprogrammet är inget undantag, trots att det endast gått några veckor har två deltagare självmant valt att lämna Robinson. Den första att lämna var Salam Al Zerkani, som blev utvald att åka till Ingenmansland för att sedan tävla sig tillbaka in i programmet.

– Jag vill inte stanna här och hoppas att kanske få komma till den andra ön för att tävla. Jag klarar inte av det, sa han i programmet.

Den andra att lämna programmer var Amanda Högvik.

Amanda Högvik om hälsokampen

Redan första dagen på Robinson-ön kollapsade deltagaren Amanda och fick åkta till sjukhuset med läkarbåt. Hon fick senare med mediciner återvända för att fortsätta sin medverkan i tävlingen.

– Med rätt medicinering kan jag åka tillbaka till lägret, sa hon och fortsatte:

– Jag får en ny chans, vilket både skrämmer mig och gör mig glad.

Läs mer: Robinson-Amandas koppling till Linus Wahlgren: "Han var..."

Efter händelsen berättade Amanda på sin Instagram att hon var sjuk redan innan hon gjorde entré i programmet.

"Efter första tävlingen började jag få extrem huvudvärk och smärta ner i nacken. Det tog inte lång tid innan jag kollapsade på stranden och började krampa och spy", skrev hon och fortsatte:

"Jag hade varit sjuk till och från veckorna innan Robinson så kroppen låg redan på minuskontot".

Trots medicinering, blev Amandas hälsa allt sämre och tillslut klarade hennes kropp inte av det påfrestande äventyret som Robinson kan medföra.

– Jag märker att jag inte kan vara kvar liksom, så jag bestämmer mig för att någon får komma och hämta mig, sa hon i programmet.

Så mår Amanda idag

I dagsläget verkar Amanda Högvik ha återhämtat sig. På Instagram delar hon med sig av sin vardag och det stora målen att genomföra en svensk klassiker, vilket innebär att hon under ett år ska cykla 316 km, simma 3 km, springa 30 km och åka skidor i 90/60 km.