Årets deltagare i "Stjärnorna på slottet" – Tareq Taylor ersätts

SVT:s succéprogram "Stjärnorna på slottet" är tillbaka med en ny säsong. Nytt för i år är att man breddar kategorin av stjärnor och släpper in såväl en skidåkare som en kändiskock bland kultur- och nöjesprofilerna.

Årets deltagare i Stjärnorna på slottet: Magnus Ragnvid, Stellan Herner, Peter Knutson, Angela Bankhead, Peter Cederling.

Deltagare i "Stjärnorna på slottet" 2023

Artisten Sanna Nielsen, programledaren och författaren Mark Levengood och artisten Caroline af Ugglas får i sommar sällskap av OS-medaljören Pernilla Wiberg och stjärnkocken Marcus Samuelsson kring middagsbordet på Bäckaskog slott.

"Vi vill bredda konceptet och ser en potential i att personerna kommer från olika områden, vilket kan skapa än mer intressanta möten. Jag är så stolt och otroligt glad för den här bredden av stjärnor som kommer att dela med sig av sina livserfarenheter", säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande.

Tareq Taylor ersätts i "Stjärnorna på slottet"

Nytt för i år är också att kocken och programledaren Tareq Taylor, som i flera säsonger har lagat mat åt stjärnorna, tar ledigt och ersätts av den prisade kocken Frida Ronge, känd för att ha skapat sin egen fusion av japansk och nordisk matkultur.

"Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden", säger Anna-Maria Nildén.

Stjärnorna checkar in på Bäckaskog slott i skånska Fjälkinge i sommar. Den artonde säsongen av "Stjärnorna på slottet" får som vanligt premiär vid årsskiftet.