August osäkerhet i äktenskapet – ifrågasätter varför hon sökt till "Gift vid första ögonkastet"

Paren i Gift vid första ögonkastet stöter på problem i sina försök att närma sig varandra. Inte minst August och Carro som i måndagens avsnitt uttrycker att de inte matchar varandras känslor.

August gifte sig med Caroline i Gift vid första ögonkastet.
August gifte sig med Caroline i Gift vid första ögonkastet.

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet rullar vidare och så även relationerna som gestaltas i programmet. Relationen mellan Arvid och Stina och den mellan Ida och Fredrik kilar relativt stadigt, och så även relationen mellan Alexander och Lina.

De olika äktenskapen utforskas och utvecklas, men precis som i alla relationer stöter de då och då på några hinder på vägen.

Olikheter i "Gift vid första ögonkastet"

Men en relation som inte gått lika snabbt fram är relationen mellan Caroline och August. Sedan programmets start har de – i sina försök att lära känna varandra – stött på en hel del olikheter.

August, han vill visa sin lekfulla men samtidigt djupa sida medan Caroline, eller Carro som hon kallas i programmet, inte uppskattar den lekfullhet hennes make uttrycker och föredrar att ta sig fram sakta men säkert.

August i "Gift vid första ögonkastet" ifrågasätter relationen

Dessa olikheter har gett sig i uttryck ett flertal gånger under de sex avsnitt som sänts på SVT, och i det sjätte avsnittet berättar August att han känner sig ensam i sitt äktenskap med Carro.

I avsnittet ifrågasätter han även varför hans fru ens ställt upp i programmet:

– Jag tycker inte att det känns som att hon är så intresserad, säger August i avsnittet och tillägger:

– Jag undrar varför hon i så fall är med i det här programmet. Varför hon har sökt att gifta sig med någon hon inte vill öppna upp och lära känna.

"Otillräcklig" och "ensam"

Carro i sin tur, hon berättar i programmet att hon känner sig otillräcklig i sina försök att matcha August känslor.

– Jag kommunicerar väldigt mycket med humor, även om jag pratar mycket om allvarliga saker. Medan August nog har haft en väldig längtan efter djupa samtal, säger hon i avsnittet och fortsätter:

– Jag känner att jag har känt mig lite otillräcklig i att kunna möte det och också känt en form av stress över att den jag är och hur jag är inte räcker till.

– Det är inte lätt att känna att hon är så långt borta och att vi har så olika språk. Det får mig att känna mig lite ensam på resan, säger en tårögd August i avsnittet.

Hur det går för Caroline och August framöver återstår att se.