Bianca Ingrossos hyllning till mamma Pernilla Wahlgren: ”Tack och förlåt”

Pernilla Wahlgren har kämpat som ensamstående mamma till barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theodor. I podcasten Det Skaver berättar Bianca Ingrosso om de tuffa unga åren, samt hyllar sin mamma.

Bianca Ingrosso hyllar Pernilla Wahlgren efter den tuffa uppväxten.

Entreprenören och influencern Bianca Ingrosso har sedan länge varit öppen med att uppväxten har varit tuff. Efter uppbrottet med Emilio Ingrosso försökte Sveriges nöjesdrottning Pernilla Wahlgren att, som ensamstående mamma till tre barn, bolla livet som offentlig och hjärtekrossad på samma gång.

I podcasten Det Skaver berättar Bianca om hur uppväxten i en offentlig familj och med en mamma som inte mådde bra, har gett henne en ny förståelse för Pernilla.

"Vaggade henne till sömns"

Att uppväxten för Ingrosso-barnen har varit stormig och tuff är det många som redan vet om. Både Benjamin Ingrosso och Bianca har öppnat upp flera gånger om de stökiga åren efter föräldrarnas skilsmässa.

För Det Skaver-lyssnarna förklarar Bianca att hon fått en ny förståelse för varför Pernilla var som hon var efter att själv ha gått igenom en stormig relation.

– Att vara hjärtekrossad borde ge tillgång till sjukskrivning eller morfin. Mamma var det i tio år och skulle samtidigt vara mamma, offentlig, ensamstående och konstant på turné. Och vi bara malde på, skrek och bråkade med hennes ex... Vi fick vagga henne till sömns. Benjamin låg på riktigt på golvet och vaggade henne för att hon inte kunde andas, säger hon.

Behandlades olika än sina bröder

Bianca förklarar att hon är ett typiskt mellanbarn. Hon är en "people pleaser", undviker konflikter och vill gärna att alla andra ska känna sig trygga före henne själv.

Hon berättar att lillebror Benjamin blivit favoriserad av mamman under uppväxten och att han var väldigt curlad. Detta är något Pernilla själv har bekräftat i sin egen podcast.

– Är det något jag skulle vilja ta tillbaks i hur jag uppfostrat mina barn, så är det definitivt att inte vara så curlande mot mina söner, och inte kräva så mycket av min dotter utan att ha exakt samma uppfostringsmetod med min dotter som mina söner, säger Pernilla i Wahlgren och Wistam.

Kärleken är stark

Nu berättar influencern att hon numera är väldigt lik sin mamma. Hon gräver inte ner sig i saker utan vänder istället allt till tacksamhet. Hon förstår att hennes mamma inte orkade med Biancas tryck som ung.

– Mamma är inte den som ber om ursäkt, hon skämtar istället. Men i vintras sa hon förlåt, och samtidigt sade jag tack. Det var så fint, säger hon och fortsätter sedan:

– Fan vad man är krävande som ung. Jag älskar den människan på ett sätt.