Camilla Läckbergs stora sorg efter dödsfallet: "Ankare i livet försvann"

Camilla Läckbergs pappa gick bort i cancer när hon var 19 år gammal. I programmet "Avskalat" talar hon ut om den stora sorgen som följdes efter dödsfallet i familjen.
– Det gick väldigt fort också, det gick på ett år, säger Camilla Läckberg.

Författaren Camilla Läckberg.
I programmet "Avskalat" talar Camilla Läckberg ut om dödsfallet i familjen. Arkivbild.

Deckardrottningen Camilla Läckberg har gjort världssuccé som författare. Hon utbildade sig först till civilekonom men valde sedan att hoppa på en skrivarkurs, något som blev startskottet på hennes framgångsrika deckarkarriär.

Men vuxenlivet började men ett tragiskt dödsfall inom familjen. I programmet "Avskalat" i "Viaplay" talar Läckberg ut om faderns bortgång precis innan hennes liv skulle ta fart.

Läs mer: Vanliga frågor om Camilla Läckberg: Powerkvinnan med fyra barn

Läckberg om dödsfallet i familjen

Camilla Läckberg var bara 19 år när hennes pappa gick bort i levercancer. Hon har tidigare berättat att hon och hennes pappa var likasinnade och delade många intressen.

– Min största motgång är nog när min pappa dog i cancer när jag var 19 år gammal. Det är nog min största sorg i livet, säger hon i "Avskalat" och fortsätter:

– Det gick väldigt fort också, det gick på ett år och jag var väldigt mycket "pappas flicka". Pappa var väldigt väldigt viktigt för mig, det var lite som ett ankare i livet som försvann.

Vidare i intervjun berättar Camilla att hennes pappa fortfarande har en stor och viktig del i hennes liv.

– Jag har aktivt valt att tro att det finns något mer än det vi ser. Jag har aktivt valt att tro att pappa fortfarande finns med mig och jag pratar med honom rätt ofta, säger Camilla.

Läs mer: Så mycket tjänar deckardrottningen Camilla Läckberg