Carolina Gynning om utseendeförändringen: "Megakris"

Carolina Gynning gick nyligen igenom en, som hon själv kallar det, kris. En kris som fick henne att gå i poddkollegans Carina Bergs fotspår och klippa en så kallad "krislugg".

Carolina Gynning har klippt lugg – en utseendeförändring som föddes ur en kris.
Carolina Gynning har klippt lugg – en utseendeförändring som föddes ur en kris.

För några veckor sedan publicerade Carolina Gynning en bild på sig själv i en ny frisyr – en lugg som hyllades till skyarna av Gynnings följare. Det följarna inte visste då var att luggen inte var hennes egen, utan en fejk-lugg som hon hade på sig inför en plåtning.

– Om jag ska vara helt ärlig så var det här inte alls något jag hade tänkt utan jag skulle göra ett jobb för en tidning och så kom hon som stylade håret och sa att jag skulle ha lugg, säger Gynning i det senaste avsnittet av "Gynning och Berg".

Carolina Gynning klippte lugg i kris

Luggen blev en riktig like-raket som fick en så pass stor inverkan på Carolina Gynning att hon senare gick och skaffade sig en riktig lugg – en lugg som hon kallar för "krislugg". Men det är inte bara Carolina Gynning som klippt lugg. Någon månad innan hon gjorde det stora klippet skaffade faktiskt hennes poddkollega Carina Berg en likadan frisyr – även den en så kallad "krislugg".

– Det är inte bara en liten kris, utan det är en megakris, säger Gynning och tillägger sedan:

– Jag trodde liksom inte att jag klippte lugg skulle ha sånt genomslag.

Carina Berg om frisyren: "Något man klipper när man haft ångest"

Carina Berg poängterar att hon uppskattar det faktum att en sådan utseendeförändring, som att klippa en lugg ändå är, det gör man bara om man är i kris:

– Det är fint tycker jag att vi håller fast vid att en lugg är inte något man klipper när man är lycklig, utan det är något man klipper när man har haft ångest eller en kris eller känner sig svajig i sitt fundament.