Dan Ekborg bekräftar lyckan med 31-åriga kärleken: "Vi är ett par"

Dan Ekborg har funnit kärleken igen. För Aftonbladet berättar han om relationen med 36 år yngre flickvännen Lovisa.

Dan Ekborg.
Dan Ekborgs berättar om nya kärlekslyckan med flickvännen Lovisa.

Skådespelaren Dan Ekborg fick sitt stora genombrott på teaterscenen innan han senare även slog sig på en svenska tv-duken. Idag är han en välkänd skådespelare med hela svenska folket och har spelar betydande roller i såväl Jönssonligan som julklassikern Tomten är far till alla barnen.

Numera är Dan Ekborg pensionerad.

Skilsmässan med exfrun Emma

Trots ett liv i offentligheten har Dan låtit privatlivet vara just privat. Däremot har följarna fått ta del av detaljer från skådespelarens liv. 17 år efter skilsmässan med exfrun Malin Svensson, träffade Dan Ekborg kärleken Emma Ekborg. Paret träffades genom det gemensamma intresset för bilar och blev äkta makar 2016.

– Jag har suttit nu i många år och tänkt att nä, det är nog inte meningen. Men när man minst anar det så händer det, det är som en trisslott! Emma är det bästa som hänt mig när det gäller min brist på självkänsla, sa Daniel då i en intervju i Hellenius Hörna.

Paret valde att gå skilda vägar 2021 efter fem år som gifta.

– Vi är jättebra vänner, och det är inga konstigheter. Det är det jag kan säga om det, sa han till Expressen efter skilsmässan.

Kärlekslyckan med Lovisa Hallstedt

Nu har Dan Ekborg hittat kärleken igen. För Aftonbladet berättar han att det är Lovisa Hellstedt som fångat hans hjärta och enligt tidningen den 67-årige skådespelaren ändrat sitt relationsstatus på Facebook till "i ett förhållande".

– Ja, vi är ett par och jag är jättelycklig, säger Dan Ekborg till tidningen.