Därför försvinner "Let's dance"-vinnaren från tv-rutan

Katja Luján Engelholm vann "Let's dance" 2022 tillsammans med danspartnern Eric Saade. Nu saknas hon i uppställningen för årets upplaga av dansprogrammet. På Instagram berättar hon om beslutet.

Eric Saade och Katja Luján Engelholm.
Katja Luján Engelholm väljer att hoppa av "Let's dance" 2023.

Professionella dansaren Katja Luján Engelholm har gjort succé i "Let's dance". Hon gjorde sin debut i underhållningsprogrammet 2018 och vann hela tävlingen tillsammans med danspartnern Jon Henrik Fjällgren.

Men nu lyser hon med sin frånvaro när TV4 presenterade årets dansare.

Läs mer: "Let's dance" 2023 – alla deltagare

Linn Hegdal om avhoppet: "Har tackat nej"

Efter fem säsonger valde dansaren Linn Hegdal att hoppa av "Let's dance". Under sina år i programmet har hon vunnit två gånger, med Filip Kaspersen Lamprecht och John Lundvik.

På Instagram berättade hon om att beslutet, som bland annat handlade om att det inte gick att kombinera danstävlingen med studierna.

"Efter många och men landade jag i att tacka nej och satsa på skolan istället. I alla fall detta år", skrev Linn.

Läs mer: Därför saknas Linn Hegdal i Let's dance 2023: "Känns sorgligt"

Därför saknas Katja Luján Engelholm i "Let's dance" 2023

Katja Luján Engelholm har tävlat i "Let's dance" tre gånger sedan debuten 2018, alla tre gånger har hon tagit sig hela vägen till final – och vunnit två gånger. Förutom med Jon Henrik Fjällgren, har hon även tävlat med Anis don Demina och Eric Saade.

Nu har Katja valt att inte delta i årets upplaga av danstävlingen, på Instagram berättar hon om anledningen bakom beslutet.

"Vilka minnen och vänner som jag har fått tack vare detta underbara program! Vill tacka alla mina partners, danskollegor, produktionen, mua, kostym och alla andra för de otroligt roliga stunderna", skrev hon och fortsatte:

"I år står jag över på grund av jobb och önskar alla stjärnor en massa lycka till. Kommer följa årets program och heja från publiken eller tv-soffan".