Därför vägrar Tina Nordström smaka deltagarnas bakverk i "Hela Sverige bakar"

Sedan 2018 har vi sett Tina Nordström i spetsen av "Hela Sverige bakar", tillsammans med Johan Östling. Nu avslöjar matprofilen, kanske till tittarnas förvåning, att hon faktiskt aldrig smakar på det som de tävlande bakar. 

Tina Nordström är en av programledarna i "Hela Sverige bakar".

Höstens säsong av TV4:s "Hela Sverige bakar" är i full gång, där tio hängivna bagare tävlar om den ärofyllda titeln "Sveriges hemmabagare 2023".  Juryn består som tidigare år av de kända experterna Johan Sörberg och Elisabeth Johansson, med Tina Nordström och Johan Östling som programledare.

Men trots att hon är programledare för ett bakprogram, avslöjar nu programledaren Tina Nordström att hon faktiskt står över frestelsen att smaka på de söta bakverken. 

Därför deltar Tina Nordström inte i smakproven

I en intervju med Expressen, avslöjar Tina Nordström att hon faktiskt aldrig deltar i smakproven i tävlingen. Anledningen bakom ska vara att hon aldrig varit intresserad av kakor eller andra godsaker, trots att hon vuxit upp i ett hem där dessa alltid funnits tillgängliga:

– Socker gör mig trött. Jag har aldrig ätit kakor och sånt. Jag har alltid haft allt runt omkring mig. Så det där med kakor... det har aldrig varit något speciellt för mig, säger hon till tidningen.

Avslöjar enda undantaget

På frågan vad det godaste hon någonsin har ätit i ”Hela Sverige bakar” är, avslöjar Tina att hon vid ett tillfälle faktiskt åt hela fem hjortronmazariner. Det hände på vägen hem från en inspelning och hon minns det som en resa som slutade med att hela bilen var full av smulor.

– Jag minns den bilresan hem, jag har aldrig haft så mycket smulor i bilen. Min dotter bad mig att spara någon mazarin… Så blev det inte. Den bilresan lade jag upp efter mazarinerna, ”När jag kommer till Jönköping får jag ta en till”. Jag tryckte fem mazariner, berättar Tina Nordström.