David Ritschard bryter tystnaden efter kollapsen i Allsång på Skansen: "Förlåt"

I det sista avsnittet av Allsång på Skansen 2024 svimmade David Ritschard av i direktsändning. På Instagram ger han sitt första uttalande efter händelsen och ber samtidigt om ursäkt.

Artisten David Ritschard.
David Ritschard svimmade i Allsång på Skansens direktsändning.

Efter åtta veckor på Sollidenscenen har Pernilla Wahlgren sjungit sin sista allsångsvers – för i år. Som debuterande programledare för Allsång på skansen 2023 gjorde artisten stor succé och i sista avsnittet stod det klart att hon stannar även nästa säsong.

Läs mer: Så mycket tjänar Pernilla Wahlgren – se miljonsuccén

I det sista avsnittet gästades det programmet bland annat av Helen Sjöholm, Viktor Leksell och Benjamin Ingrosso. Countryartisten David Ritschard var även han en av gästerna och efter sitt framträdande föll han ihop på scenen och fick bäras ut på bår. Programledaren Pernilla fick senare informationen om att David mådde bra.

– Jag kan tala om att David mår bra där bakom (scenen), han är uppe på benen och omhändertagen av vårt team. Nu kan vi vara lugna, alla här och alla där hemma, sa hon i programmet.

Läs mer: SVT kritiseras – efter artistens kollaps i direktsändning

David Ritschards ord efter kollapsen

Två dagar efter händelsen bryter David Ritschard tystnaden och berättar att han mår bra.

"Tror ingen tidigare havererat 2ggr i public service inom loppet av ett svenskt halvår, men mår under omständigheterna bra. Tack&förlåt", skrev artisten på Instagram.

David Ritschard har svimmat av i tv tidigare, det gjorde han när han gästade Jill Johnson i Jills veranda i SVT.