David Sundin tros bli årets julvärd 2022 – så mycket tjänar han

Programledaren och skådespelaren David Sundin, 46, är en av SVT:s kanske mest uppmärksammade profiler i underhållningsbranschen just nu. Karriären ser ut att gå som tåget och som om det inte vore nog är han även tippad att bli årets julvärd 2022.
David Sundin gör alltså succé efter succé – och det kommer inte utan en rejäl lön.

David Sundin är en av programledarna för "Bäst i text". Nu tippas han, tillsammans med sin "Bäst i test"-kollega Babben Larsson, bli årets julvärd. Men hur mycket tjänar tv-profilen David Sundin?

Årets kanske mest uppmärksammade högtider, julafton, är snart här. Men vem som får det stora uppdraget att vara julvärd i år är ännu inte känt – trots att det är mindre än två månader kvar till jul.

SVT: Då presenteras årets julvärd 2022

I ett mejl till Familjeliv berättar SVT att det kan dröja ett litet tag till innan årets julvärd presenteras:

"Vi släpper detta när vi är helt klara med allt kring projektet. Vi vet fortfarande inte när - men det borde inte dröja så länge..."

David Sundin och Babben Larsson bland de som tros bli årets julvärd 2022

Men trots att årets julvärd inte presenterats än är gissningarna många. I topp bland svenska folkets spekulationer finns Babben Larsson, Suzanne Reuter och Edward Blom. På listan hittar vi även David Sundin, som programleder SVT-succén "Bäst i test" tillsammans med ovan nämnda Babben.

För att bara nämna några produktioner som David Sundin varit delaktig i: Han har varit programledare för "Melodifestivalen", spelat Harry Krut i filmen "Se upp för Jönssonligan" och varit med i julkalendern 2021, "En hederlig jul med Knyckertz", där han spelade Bove Knyckertz. Han är dessutom författare till boken "Boken som inte ville bli läst" – och en rad andra titlar.

Hur mycket tjänar David Sundin?

Karriären går helt enkelt som tåget för David Sundin – och det syns tydligt på lönekontot.

Enligt uppgifter som Familjeliv tagit del av hade David Sundin en inkomst av tjänst på 602 560 kronor under taxeringsåret 2021.