Deltagaren slår tillbaka – efter kritiken mot Gift vid första ögonkastet: "Oansvarigt"

Efter veckans avsnitt av Gift vid första ögonkastet har kritik inkommit till programmet, bland annat från poddprofilen Anitha Clemence som tar upp att hon tycker att en av deltagarna blir vårdare snarare än en älskare.

Kritik riktas mot Gift vid första ögonkastet.

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet är igång och i år får tittarna följa paren Arvid och Ida, Caroline och August, Stina och Fredrik samt Alexander och Lina på sina – förhoppningsvis – kärleksresor efter att de ingått äktenskap med varandra.

I det fjärde avsnittet fick paren åka iväg på bröllopsresa för att komma närmare varandra som par, men det var ett par som aldrig kom iväg på sin bröllopsresa. Det handlar om Alexander och Lina, som istället för att resa iväg fick spendera tid på Sahlgrenska sjukhuset efter att Lina insjuknat och fått andningsproblem. Väl på sjukhuset kunde man se EKG-förändringar på Linas hjärta.

Kritik mot Gift vid första ögonkastet

Efter att avsnittet sänts har kritik riktats mot Gift vid första ögonkastets produktion. En del tittare menar, däribland poddaren Anitha Clemence, att det är "djupt problematiskt och oansvarigt" av produktionen att låta Lina medverka i programmet.

Det Anitha Clemence dels syftar på i sitt långa inlägg hon skrivit på Instagram är att Lina, tidigt i programmet berättar att hon är hjärtsjuk.

Antiha Clemence: "Snuvas omgående på kärleksruset"

Många har även reagerat på att produktionen matchat ihop just Alexander med Lina då han är sjuksköterska på intensivvården, och hon hjärtsjuk.

"Hen snuvas omgående på kärleksruset innan de ens klivit över tröskeln till det i - några veckor gemensamma hemmet och får assistera förste vårdare, istället för förste älskare.", skriver Clemence i inlägget.

Anitha Clemence inlägg har väckt mycket känslor på sociala medier, och i kommentarsfältet syns åsikter från tittare som håller med henne.

"Helt obegripligt" och "Förstår inte hur de tänker", lyder flera av åsikterna.

Gift vid första ögonkastet-Lina slår tillbaka efter kommentarerna

Idén om att Lina och Alexander blivit ihopparade så att han skulle kunna bli hennes vårdtagare slog även Lina själv till en början. Att de hade parat ihop henne med Alexander så att han kunde bli hennes vårdtagare, men så var inte fallet. Det berättar Lina i ett inlägg på sin Instagram där hon också svarar på kritiken som florerat på sociala medier de senaste dagarna:

"På bröllopet fick jag veta att Alex var IVA-sjuksköterska i grunden. Och ja- initialt gjorde det att jag också undrade om produktionen undrade om jag behövde en vårdtagare. Men det gjorde de inte. De såg andra potentiella gemensamma och kompletterande ytor mellan oss. Och jag vet, efter allt, att så var fallet. Vi blev matchade på helt andra grunder.", skriver Lina i inlägget.

Hon tillägger:

"Jag medverkade för jag sökte tvåsamhet, min livspartner. Jag har en begränsning men jag kan fortfarande ge kärlek. Och mer därtill. Jag har fått till mig att det var oansvarigt av mig att söka till GVFÖ från flera håll. Som sagt, jag sökte kärlek. Jag var beredd och hade aldrig gjort det om så inte var fallet. Och jag sökte att ge all kärlek tillbaka. Jag vill varken beröva mig själv den möjligheten, eller någon annan, bara för att jag har ett hinder. Som jag inte, och ingen i min omgivning, identifierar mig med."