Efter beskedet om Babben – Andreas Norlén om att bli årets julvärd

När Sveriges riksdags talman Anderas Norlén gästar "Hellenius hörna" ger han svar på tal, eller kanske snarare ett klassiskt politikersvar, kring frågan om att bli årets julvärd.

Svergies riksdags talman Anderas Norlén berättar vad han hade svarat på frågan om att bli SVT:s julvärd.

Andres Norlén (M) har sedan 2018 varit Sveriges riksdags talman – ett jobb som gör honom till riksdagens främsta representant. Dessutom sitter han på det högsta ämbete som man kan ha i Sverige, strax efter Sveriges statschef, kungen. När talmannen gästar "Hellenius hörna" får han frågan om han skulle kunna tänka sig att ta sig an ytterligare ett hedersuppdrag, nämligen att bli julvärd.

Andreas Norlén diffusa svar på julvärdsfrågan

Det är när programledaren David Hellenius leder in sina gäster, däribland Andreas Norlén, på ämnet jul som talmannen får frågan om han skulle tacka ja om han tillfrågades att bli årets julvärd. Som den politiker Norlén ändå är ger han ett relativt konkret men ändå svävande svar på frågan:

– Jag tror att det är många som skulle göra det mycket bättre, säger han varpå Hellenius ställer frågan ytterligare en gång för att få ett mer tydligt svar:

– Jag försöker ge ett politikersvar här, säger Norlén avslutningsvis.

– Strunta i det, säger Gunde Svan som även han är gäst i avsnittet.

Babben Larsson är årets julvärd 2022

Något vidare tydligt svar gav Andreas Norlén inte. Om han tackar ja – eller ens får frågan om att bli årets julvärd – i framtiden eller inte återstår helt enkelt att se.

Men i år är det ingen tvekan om vem som är julvärd på SVT. Det ärofyllda uppdraget har nämligen Babben Larsson fått, något som avslöjades i november.

Läs mer: Så mycket tjänar Babben Larsson