Efter förskolekidnappningen – polisen knackar dörr

Under onsdagsförmiddagen rövade en okänd gärningsman bort en flicka från en förskola i Frödinge. Mannen ska sedan ha tagit med flickan i sin bil, för att sedan släppa av henne ett par kilometer från förskolan. Nu utreder polisen händelsen, men uppger att de ännu inte kommit fram till vem gärningsmannen är.

Under onsdagsförmiddagen rövade en okänd gärningsman bort en flicka från en förskola i Frödinge. Mannen ska sedan ha tagit med flickan i sin bil, för att sedan släppa av henne ett par kilometer från förskolan.

På onsdagsförmiddagen rövades en flicka bort från sin förskola i Frödinge i Vimmerby kommun. Flickan hittades en halvtimme efter försvinnandet, då i ett dike två kilometer bort.

I ett förhör uppgav flickan att det var en man som lyft henne över förskolans staket, för att sedan sätta henne i en röd bil och köra cirka två kilometer bort. Därefter ska hon ha blivit avsläppt.

Olaga frihetsberövande

Polisen utreder händelsen som olaga frihetsberövande och har knackat dörr runt om i området i hopp om tips om kidnapparen. De har även sökt efter röda bilar.

Läs mer: Barn försvann från förskola – hittades i dike

"Väldigt ovanligt"

Att barn rövas bort från förskolor är enligt polisen inte vanligt förekommande.

– Det händer inte ofta. Det är väldigt ovanligt, säger Patric Fors, presstalesperson i polisregion Syd, till Familjeliv.

I nuläget vet polisen inte vem som kan vara gärningsperson, men polisens förundersökningsledare Cecilia Brick uppger till P4 Kalmar att de fått uppgifter som kan hjälpa dem i letandet.

Barnet ska enligt polisen inte ha utsatts för något övergrepp.