Efter Loreens vinst – Oscar Zias ord om att leda Eurovision Song Contest

Efter Loreens vinst i Eurovision Song Contest 2023 kvarstår nu frågan vem eller vilka personer som får den stora äran att leda nästa års tävling i Sverige. En som uttalat sig i den frågan är artisten Oscar Zia.

Oscar Zia är sugen på att ta sig an uppdraget som programledare för Eurovision Song Contest 2024.
Oscar Zia är sugen på att ta sig an uppdraget som programledare för Eurovision Song Contest 2024.

Helgens Eurovision Song Contest resulterade i en minst sagt spännande poänggenomgång. Efter några rafflande minuter stod det till slut klart att Sveriges Loreen tog hem hela tävlingen med sin låt Tattoo.

I vilken stad kommer Eurovision Song Contest hållas 2024?

Detta innebär att Eurovision Song Contest 2024 kommer hållas i Sverige, men vilken stad som blir den utvalda är ännu oklart.

Programledare för Eurovsion i Sverige

En annan fråga som kvarstår är vem eller vilka personer som kommer få den stora äran att programleda hela tävlingen. Ännu har Eurovision-programledarna inte offentliggjorts, men en som redan nu har räckt upp handen för att visa att han är villig att ta sig an uppdraget är artisten, skådespelaren och programledaren Oscar Zia.

Oscar Zia vill leda Eurovision Song Contest 2024

Zia har medverkat i Melodifestivalen flera gånger, både som tävlande och som programledare. Nu berättar han att han är redo att ta nästa steg och är villig att vara programledare i Eurovision Song Contest 2024.

Under en frågestund som Oscar Zia har på sin Instagram svarar han på frågan om han skulle tacka ja om han fick frågan att leda Eurovision i Sverige.

På den frågan svara Zia kort och gott:

"Japp"

Men vem eller vilka vi kommer se vara programledare på Eurovision Song Contest-scenen nästa år återstår att se. Kanske blir det just Oscar Zia.