Enkla knepet: Så får du elstödspengarna snabbare

Det har blivit dags för elområde 3 och 4 att få elstödet utbetalat. De som fått i uppgift att betala ut elstödet är Försäkringskassan, som även kommer med ett enkelt tips på hur du kan få pengarna snabbare.

elstod-utbetalning-pengar
Är du en av dem som väntar på att få elstödet utbetalat? Ta del av ett enkelt knep som gör så att du får dina pengar snabbare.

Det har blivit dags för de första elstödspengarna att betalas ut till privatpersoner. De som får ta del av elstödet inom kort är de som bor i elområde 3 och 4.

Här kan du se olika elområden.

Vad är det som avgör om och hur mycket elstöd jag får?

Det som avgör om du får ta del av elstödet är om ditt namn stod på elnätsavtalet den 17 november 2022. Om ditt namn stod med kan du enligt Försäkringskassan vänta dig en utbetalning.

Hur mycket elstöd du får utbetalat till dig beror på hur stor eller liten elförbrukning var under perioden 1 oktober 2021-30 september 2022.

Så får du elstödet utbetalat snabbare

Vill du få elstödet så snabbt som möjligt? Då finns det några enkla steg att göra.

Först och främst ska du som stod på elnätsavtalet anmäla ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister. Detta ska göras senast den 13 februari.

Du kan även kontrollera om du redan har ett konto anmält i Swedbanks kontoregister. Även du som redan är kund i Swedbank kan göra detta.

Pengarna kommer betalas ut

Oavsett om du anmäler ditt bankkonto eller inte kommer du att få dina elstödspengar. Men det kommer att ta längre tid, menar Försäkringskassan.

Här kan du anmäla ditt konto i Swedbanks kontoregister.