Ernst Kirchsteiger säger hejdå – hyllas av tittarna

Under hösten har Ernst Kirchsteiger, 66, synts i det egna programmet "Hemma med Ernst" på TV4. Men nu har programmet nått sitt slut.
– Det har liksom känts som att mina drömmar uppfyllts. Jag har gjort precis det jag vill, säger Kirchsteiger i säsongsavslutningen.

Ernst Kirchsteigers program 'Hemma med Ernst' har nått sitt slut. Nu väntar 'Jul med Ernst'.
Ernst Kirchsteigers program "Hemma med Ernst" har nått sitt slut. Nu väntar "Jul med Ernst".

I åtta avsnitt som sänts under hösten har tittarna fått följa med när Ernst Kirchsteiger fixar och trixar på en gammal gård vid namn Nyckelby. 

Avsnitten har till synes uppskattats av tittarna som på sociala medier uttryckt en hel del positiva åsikter om programmet.

"Hemma med Ernst" är över

Men nu har programmet nått sitt slut, och i säsongens åttonde avsnitt nämnde Kirchsteiger att även han uppskattat "Hemma med Ernst".

– Nu är den här programserien över och man känner påtagligt att tid har gått, säger han i slutet av avsnittet och tillägger sedan:

– Men jag vill ändå säga att det har varit otroligt kul. Det har liksom känts som att mina drömmar uppfyllts. Jag har gjort precis det jag vill. 

Hyllas av tittarna

Efter att programmet sänts linjärt har hyllningarna strömmat in från tittare som uttrycker hur mycket de tycker om programmet i allmänhet, och Ernst i synnerhet:

"Så länge Ernst vill va i rutan kollar jag. Så roligt att se då han lagar mat och syr..o allt annat med"

"Alltid lika bra"

"Neeeej, försvinn inte, ett av de få glädjeämnena på TV just nu! Vi behöver dej!"

"Älskar"

"Alltid kul och trevligt med dig i rutan"

Ernst Kirchsteiger tillbaka i TV4 med "Jul med Ernst"

Men tittarna behöver inte vara oroliga. Ernst Kirchsteiger kommer nämligen även med glädjande besked: Han kommer tillbaka i rutan redan om ett par veckor.

– Tack ska ni ha för att ni har tittat, vi ses igen. Vi ses verkligen igen, för snart så är det jul. 

Måndagen den 27 november är Ernst Kirchsteiger tillbaka med klassikern "Jul med Ernst".