Farmen-Eddie om missbruket: "Skäms över det"

"Farmen"-deltagarna Eddie Gecer och Viktor Bergström har båda tampats med ett spelmissbruk. Nu talar Eddie ut om det tidigare beroendet.
– Det är jobbigt att prata om spelmissbruk överlag innan man har bestämt sig för att sluta, säger han i programmet.

Eddie Gecer i 'Farmen' 2023.
"Farmen"-profilen Eddie Gecer talar ut om sitt tidigare spelmissbruk.

Eddie Gecer har blivit en omtyckt deltagare i årets säsong av "Farmen". Den 46-åriga restaurangägaren har fångat tittarnas hjärtan med sina skämtsamma kommentarer och engagerade inställning till gården Norra Brandstorp. Nu berättar deltagaren om sitt tidigare missbruk – nämligen ett spelberoende.

Läs mer: Farmen-profilens gravidlycka: "Längtar så mycket"

Farmen-Viktor: "Spelade bort 160 000"

Viktor Bergström är inte bara känd som "Farmen"-Viktor, han har även varit målvakt i handbollslaget HK Varberg och spelat i högsta ligan i Sverige i Handboll. Under tiden som idrottare talade han öppet om sitt tidigare spelmissbruk. Bland annat om en kväll då han spelade bort 160 000 kronor.

– Det gick fort den dagen i september och då gick det för fort. När det väl hände satte jag mig och funderade. Jag ringde upp tjejen och båda bara grät, sa Viktor till SVT Sport.

Eddie Gecer talar ut om spelmissbruket

Men det är inte bara Viktor som talat ut om sina problem med spelandet. Även "Farmen"-deltagaren Eddie Gecer har kämpat med ett spelberoende.

– Jag ville göra spelet med Viktor för att vi har en bakgrund med spelmissbruk, säger Eddie Gecer.

I programmet berättar Eddie att det inte längre känns jobbigt att prata om sina tidigare problem – snarare tvärtom.

– Det är jobbigt att prata om spelmissbruk överlag innan man har bestämt sig för att sluta. Men när man har slutat och håller upp det ett tag, så är det skönt att prata om det, säger han och fortsätter:

– Så länge du skäms över det så har du ett problem och det kommer återkomma.

Läs mer: Vem åkte ut i "Farmen" – här är alla deltagare som lämnat "Farmen" 2023