"Farmen"-Karin om skilsmässan: "Ville inte leva mer"

Karin Kollberg var en av deltagarna i "Farmen" 2023. På sin Instagram berättar hon om den egentliga anledningen till att hon sökte till programmet och varför hennes skilsmässa förändrade hela hennes liv.

Tvådelad bild på Karin Kollberg från 'Farmen' 2023.
"Farmen"-deltagaren Karin Kollberg berättar om skilsmässan och relationen till barnens pappa.

Tidigare "Farmen"-deltagaren Karin Kollberg gjorde snabbt ett starkt intryck hos tittarna, innan hon sedan valde att lämna programmet.

Innan hon sökte till programmet genomförde hon en stor livsstilsförändring och "Farmen" blev ett sätt att berätta sin historia.

Läs mer: Vem åkte ur "Farmen" – här är alla deltagare som lämnat "Farmen" 2023

Därför hoppade Karin av "Farmen" 2023

Efter 17 avsnitt fick hon nog, Karin valde att hoppa av "Farmen" och åka hem. I programmet berättade hon att det dels handlade om det bråk och drama som pågick bland deltagarna. Senare på Instagram valde hon att utveckla anledningen till avhoppet ytterligare.

"Att stå upp för sig själv och gå sin väg när det pågår saker runtomkring som man inte vill delta i. Det är en styrka jag byggt upp under de senaste åren. Att våga avbryta när något inte känns rätt", skriver hon och fortsätter:

"Jag är tacksam över att jag valde hoppa av, nu kan jag med stolthet visa mina barn att man äger sina val. Att man väljer vilken person man vill vara"

Karin berättar om skilsmässan

Redan i början av säsongen berättade Karin att hennes medverkan handlade om att bli hörd och inspirera andra. Hon genomförde nämligen en stor livsstilsförändring efter att hon skilde sig.

"För fyra år sedan var jag överviktig och det räknades till och med som fetma. Jag var nyskild, beroende av tabletter, djupt deprimerad och ville inte leva mer. Eller de var nog mer att jag faktiskt inte orkade må dåligt mer", skrev hon på sociala medier och fortsatte:

"Det går att bli stark igen, oavsett hur svag du känner dig".

Karin har tidigare berättat i en frågestund på Instagram att hon har en god relation med sina barns pappa och att barnen bor varannan vecka hemma hos henne.