Fem barn dog i hoppborg under skolavslutning

Fem barn har omkommit och flera barn är svårt skadade efter att en hoppborg kastats iväg av kraftiga vindar under en skolavslutning.

En hoppborg kastades iväg av kraftiga vindar under en skolavslutning. Fem barn har omkommit och flera barn är skadade.

Fem barn har omkommit och flera är svårt skadade efter att en hoppborg kastats i väg av kraftiga vindar på Tasmanien i södra Australien.

Blåste upp i luften

Olyckan skedde på en grundskola i samband med skolårets avslutning på torsdagsförmiddagen. Flera barn i tioårsåldern föll från ungefär tio meters höjd när hoppborgen blåste upp i luften.

Fem barn har konstaterats döda. Åtminstone fyra barn till vårdas på sjukhus med svåra skador. Flera av dem beskrivs som i "kritiskt tillstånd" av polisen.

Många föräldrar ska ha rusat till skolan, ovetande om huruvida deras barn fanns bland de drabbade. Poliser har också setts gråta och krama om varandra.

"Fruktansvärd tragedi"

Australiens premiärminister Scott Morrison har uttalat sig om händelsen, som han säger är förkrossande.

– Unga barn på en rolig utedag, tillsammans med sina familjer, och så förvandlas det till en sådan fruktansvärd tragedi så här dags på året, det är hjärtskärande, säger han. Händelsen ska utredas av polisen. Blåljuspersonal på plats efter olyckan på Tasmanien i södra Australien.

Källa: TT