Förvirringen i Så mycket bättre: "Tanten fattar inte"

Det är när musikgruppen Nordman ska ta ton i "Så mycket bättre" och framföra en låt av Anne-Lie Rydé som det uppstår stor förvirring i programmet. Låten, som heter "Så länge sen", är nämligen som bortblåst för artisten själv.

När det blir dags för Nordman att framföra en låt av Anne-Lie Rydé uppstår stor förvirring.
När det blir dags för Nordman att framföra en låt av Anne-Lie Rydé uppstår stor förvirring.

När Håkan Hemlin och Mats Wester – personerna bakom musikgruppen Nordman – presenterar den låt de tänkt framföra på "Så mycket bättre"-scenen möts de av en mycket förvirrad Anne-Lie Rydé.

– Jag letar i min hjärna just nu. Gud vad spännande. Det här är så "spaceat". Jag vet knappt själv vad det är för låt, säger Anne-Lie Rydé lite försiktigt.

De andra artisterna runt bordet sitter tysta i väntan på att Rydé ska komma på vilken låt det handlar om, varpå artistkollegan Anna Ternheim utbrister lite nervöst:

– En ny låt, vilken överraskning!

Förvirring i "Så mycket bättre" när Nordman framför låt av Anne-Lie Rydé

Det visar sig att låten inte blev någon speciell hit när den först släpptes och att den inte spelats särskilt många gånger sedan dess.

– Alltså jag kommer inte ihåg den. Så gammal håller jag på att bli. Jag ser Mats och Håkans besvikna miner när de känner att "tanten fattar inte vad vi ska göra", berättar Anne-Lie Rydé i en synk i avsnittet.

Åter runt bordet flikar Daniela Rathana in:

– Det är "goals" att glömma bort låtar man skrivit för att man producerat så mycket.

Men när låten väl spelades kom alla minnen kring låten tillbaka till Anne-Lie och hon kunde glädjas åt den nya versionen, med bara några få hinder emellan.