Fyra veckor efter premiären – därför tvingas Kristin Kaspersen lämna Let's dance

Kort innan premiären av Let's dance 2023 kom Petra Mede med beskedet att hon inte kunde leda programmet. Kristin Kaspersen blev då Medes ersättare, men efter bara fyra veckor försvinner även Kaspersen från succéprogrammet.

Kristin Kaspersen och David Lindgren är programledare för Let's dance 2023.
Kristin Kaspersen och David Lindgren är programledare för Let's dance 2023.

Underhållningsprogrammet Let's dance har återigen tagit plats i tv-rutan. I årets säsong syns stjärnor som Rickard Sjöberg, Charlotte Kalla och Tone Sekelius snöra på sig dansskorna för att testa sina danskunskaper.

Läs mer: Därför saknas Linn Hegdal i Let's dance 2023: "Känns sorgligt"

Därför är Petra Mede inte programledare för Let's dance

Sedan 2021 har Petra Mede och David Lindgren varit en programledarduo för det populära dansprogrammet, men i mars stod det klart att Mede inte kunde vara med i årets säsong. Hon stoppades av ryggproblem enligt TV4.

"Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let's dance i år men hälsan tillåter det inte just nu", sa hon då i ett pressmeddelande.

Petra Medes ersättare blev tidigare Let's dance-vinnaren Kristin Kaspersen.

Läs mer: Petra Mede hoppar av Let's dance – Kristin Kaspersen ersätter

Kristin Kaspersen tvingas lämna Let's dance

Men bara fyra veckor in på säsongen meddelade Kaspersen att hon inte kommer vara med i alla avsnitt. Eftersom programledareuppdraget kom med kort varsel, kunde hon inte avboka alla sina planer. Kristin hade nämligen redan signat ett kontrakt som träningsinstruktör på Maldiverna.

"Jag kunde ändra mitt schema inför våren när frågan om Let's dance kom med kort varsel, men en sak som var bokat och kontrakterat var att jag är träningsinstruktör på Soneva Fushi", skriver hon och fortsätter:

"Det gör att jag har en som hoppar in för mig nästa lördag den 15/4. Vem det blir får ni reda på i morgon under programmet. Men en sak vet jag, det kommer bli hur bra som helst!"

Och det är inte vem som helst som ersätter Kristin Kaspersen, den som blir David Lindgrens kompanjon när Kristin är borta är nämligen Eric Saade.

Läs mer: Let's dance – alla deltagare 2023