Greps sju minuter efter larm om skolattack – Polisen: "Relativt odramatiskt"

En tonårspojke har skadats allvarligt i samband med en knivattack på en skola i Kristianstad. Bara sju minuter efter larmet kunde en tonåring gripas, som misstänkt för mordförsök.

Polisen utanför en skola i Kristianstad. En tonårspojke har skadats allvarligt i samband med en knivattack på en skola i Kristianstad.
Polisen utanför en skola i Kristianstad. En tonårspojke har skadats allvarligt i samband med en knivattack på en skola i Kristianstad.

Polisen fick larm klockan 09.14 från NTI-gymnasiet i Kristianstad om ett pågående angrepp.

– Sju minuter efter första påringningen till polisen grips den här gärningsmannen relativt odramatiskt, säger lokalpolisområdeschef Anders Olofsson vid en pressträff.

Två personer skadade

Två personer skadades vid händelsen, dels en lärare i 50-årsåldern, som är lindrigt skadad, och dels en elev född 2005, som är allvarligt skadad. Flera elever blev vittnen till angreppet som skedde inne i ett klassrum.

Efter att gärningsmannen gripits har elever och andra vittnen hörts. Den misstänkte gärningsmannen sitter i förhör under eftermiddagen, därefter kommer åklagare att ta ställning till om han ska anhållas, uppger Olofsson.

Polisen: "Kan bli aktuellt med fler målsägande"

I nuläget anses två personer ha blivit utsatta för brott, men lokalpolisområdeschefen flaggar för att brottsmisstankarna eventuellt kan komma att utvidgas.

– Det kan bli aktuellt med fler målsägande än vad vi har i nuläget, säger han.

Han kan inte svara på om den svårt skadade tonåringen var planerad måltavla för den misstänkte gärningsmannen.