Här är Apotekarnes nya julmust – se spännande smakvalet

Apotekarnes kommer i år med en läskande julklapp till alla mustälskare – nämligen en sockerfri julmust med smak av apelsin. Apotekarnes nya julmust kommer att finnas tillgänglig i butiker inom kort.

Att dricka julmust från Apotekarnes är sedan länge en självklar del av julen. Varje år säljer företaget över 30 miljoner liter julmust och idag är julmusten lika given på julbordet som sillen eller skinkan. I år välkomnar Apotekarnes ett nytt tillskott till sortimentet – nämligen julmust med smak av apelsin. 

– I år har det varit full fart i tomteverkstaden och det känns jättekul att presentera en spännande mustnyhet. Apotekarnes "Julmust Apelsin" är sockerfri och har en tydlig apelsinsmak. Den passar perfekt till julens alla firanden och avnjuts bäst väl kyld, säger Apotekarnes varumärkesansvarig Fanny Nihlvin.

Julmusten kommer i två storlekar, en 1,4 liters flaska och en mindre 50 centiliters flaska. Den finns tillgänglig i butik från och med vecka 40. 

Sockerfri julmust blir alltmer populär

De senaste åren har den sockerfria julmusten blivit alltmer populär och förra året ökade försäljningen med hela sju procent.

– Konsumenterna efterfrågar även nya smaker och innovationer. Apotekarnes nya sockerfria variant med smak av apelsin är därför ett bra komplement till den traditionella musten som idag finns som både sockrad och sockerfri, säger Fanny Nihlvin.