Ikväll avgörs årets "Idol" – står mellan Cimberly och Saga 

I kväll koras vinnaren av Idol 2023. Finalen äger rum på Avicii Arena i Stockholm och det står mellan Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson.

Finalisterna i TV4:s Idol Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson inför finalen i Avicii Arena.
Finalisterna i TV4:s Idol Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson inför finalen i Avicii Arena.

Finalisterna i årets Idol har både risats och rosats av juryn. En av dem har också haft problem med rösten. I kväll faller avgörandet när de båda finalisterna gör upp inför publiken på Avicii Arena i Stockholm – och framför tv-apparaterna. Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson är båda taggade inför den stora finalen.

När TT tidigare i veckan intervjuade Cimberly Wanyonyi fick det bli via sms eftersom hon var tvungen att vila rösten.

"Om rösten håller och blir bättre än den har varit nu så kommer det att kännas lite extra bra på fredag", skrev hon då.

Hennes konkurrent om segern, Saga Ludvigsson, har varit favorittippad under hela säsongen. Men när TT intervjuade henne tidigare i veckan var hon noga med att inte ta ut segern i förskott.

– Jag har liksom aldrig trott att jag ska gå vidare på riktigt. Jag har också så svårt att tro att jag vinner, men om jag inte gör det så har jag ju kommit tvåa i "Idol", sade hon då.

Zara Larsson gästar Idol 

Den stora finalkvällen får extra guldkant av popstjärnan Zara Larsson som kommer att framföra ett supermedley. Dessutom blir det uppträdanden av Victor Leksell och den danske sångaren Christopher.