Influencern Pontus Rasmusson kritiseras: Riktar sig till barn, men refererar till sex

Pontus Rasmusson, 24, har hundratusentals följare på sociala medier. Nu riktas stor kritik mot influencern som i en granskning anklagas för att lura barn på pengar och referera till sex i sina videor – som riktas mot barn.

Pontus Rasmusson kritiseras från flera håll då han riktar sig till barn men har mycket innehåll som refererar till sex på sina sociala medier.
Pontus Rasmusson kritiseras från flera håll då han riktar sig till barn men har mycket innehåll som refererar till sex på sina sociala medier.

En influencer som följs av hundratusentals barn och som säger sig publicera innehåll riktat till just barn, men som anspelar på sex. Nu synas Pontus Ramsussons arbete i en granskning som Svenska Dagbladet gjort.

Vem är Pontus Rasmusson?

Pontus Rasmusson är en 24-årig influencer från Ingelstad utanför Växsjö. Han har över 300 000 följare på Tiktok, uppemot 100 000 följare på Instagram och nästan 200 000 följare på Instagram.

Han bor tillsammans med sina föräldrar, som ofta är med på hans sociala kanaler.

Anklagas för att lura barn och anspela på sex

I granskningen ville Rasmusson inte medverka. Däremot berättar en mamma vars dotter ringt in till influencerns livesändning, att de fick hem en faktura på runt 10 000 kronor.

Pontus Rasmusson har tidigare kritiserats av andra influencers och Youtubers. Kritikerna menar att han ofta anspelar på sex i sina videos samt talar om våldtäkt och incest, skriver SvD.

Kritiken handlar bland annat om att han ofta refererar till sex – och talar om våldtäkt och incest – trots att hans publik till stor del består av barn.

Blandat med videos där han sjunger barnlåtar och utför olika "challenges", finns också frågestunder innehållandes många frågor som refererar till sex: Vad tycker han om yngre tjejer? Hur ser han på åldersskillnader i relationer och hur ofta han har sex?

På den sistnämnda frågan ska Pontus Rasmusson ha svarat "Varje gång någon av mina fans fyller år".