Jesper Parneviks barnlängtan – då sa frun Mia stopp

Kärleksparet och makarna Jesper och Mia Parnevik firar snart 30 år som gifta och har fyra barn tillsammans. I podcasten "Peg och Penny" berättar Mia om Jespers längtan efter fler barn och varför hon valde att säga nej.

Jesper Parnevik och Mia Parnevik.
Jesper Parnevik önskade fler barn, men då sa frun Mia ifrån.

Jesper Parnevik och Mia Parnevik träffades av en lycklig slump och har nu varit ett par i närmare 40 år. När paret firade åtta år tillsammans gifte de sig och året därpå välkomnade de sitt första barn, dottern Peg Parnevik. Två år senare, 1997, kom deras andra dotter Penny Parnevik, följt av tredje dottern Philippa Parnevik, född 1999.

Trots parets tre döttrar, avslöjar Mia att det egentligen var söner som hon önskade.

Önskade söner

I podcasten "Peg och Penny" med systrarna Peg Parnevik och Penny Parnevik, berättar mamma Mia Parnevik att hon alltid velat bli mamma till flera pojkar, snarare än flickor.

– Jag har alltid velat bli mamma. Och jag ville jättegärna ha många pojkar, säger hon och fortsätter:

– Jag trodde nog mer att jag inte kanske skulle vara en lika bra mamma med många flickor, men sen så fick jag många flickor.

Jespers önskan om fler barn

Paret fick sedan ett barn till, Phoenix Parnevik född 2001. Men efter fyra barn kände Mia att det fick räcka, något som Jesper inte höll med om. Han ville nämligen att familjen skulle utökas med ett eller till och med två barn till.

– Jag ville ha jättemånga barn, men efter fjärde då tyckte jag nog att det var nog och pappa ville nog ha mer då. Han tyckte att vi kunde skaffa femte och sjätte och jag sa då stopp min kropp, säger Mia Parnevik och skrattar i podcasten "Peg och Penny".

Något som dottern Penny bekräftar.

– Ja jag hörde det, han har sagt det, säger Penny Parnevik i samma podcast.