Julfilmer för hela familjen: Julfilmer som barnen kan se

Julen närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än en mysig julfilm. Vi har samlat julfilmer som passar barn som och ni kan se tillsammans hela familjen.

Vi har samlat vinterns bästa julfilmer för hela familjen.
Vi har samlat vinterns bästa julfilmer för hela familjen.

Det nalkas mot årets kanske mysigaste högtid – julen. Fånga in julkänslan med tända adventsljusstakar, nybakade pepparkakor, inslagna julklappar och en riktigt mysig julfilm. Samla hela familjen i tv-soffan och ladda upp inför julen med en julfilm som passar hela familjen.

Julfilmer för hela familjen:

Dröm er bort i filmernas magiska värld och kom in i julstämning med årets bästa julfilmer. Vi har listat filmer med jultema som passar både stora och små barn.

1. Familjen Claus 1 och 2 (2020 och 2021)

När julhatande Jules farfar blir sjuk, upptäcker han att hans familj besitter en magisk hemlighet. Jules är den enda som kan rädda julen – kommer han lyckas? Ett spännande familjeäventyr med en uppföljande julfilm.

Du kan se "Familjen Claus" på Netflix.

2. Grinchen – julen är stulen (2000)

En riktig julklassiker för familjens alla medlemmar. "Grinchen" handlar om en grinig grön filur som vill stjäla julen från invånarna i Whoville, sedan möter han Cindy Lou Who som förändrar allt. Karaktären Grinchen spelas av folkkäre Jim Carrey.

2018 släpptes "Grinchen" i en tecknad utgåva med liknande historia.

Du kan se "Grinchen" på bland annat Netflix, SF Anytime och Amazon Prime.

3. Jakten på julen (2021)

Julfilmen handlar om en ung pojke som letar sin pappa. På vägen dit upptäcker han meningen med livet i en värld av magiska figurer. En äventyrlig julfilm om tomtens ursprung.

Du kan se "Jakten på julen" på Netflix.

4. Klaus (2019)

En oväntad vänskap byggs upp mellan en självisk brevbärare och en blyg leksakstillverkare. De nyfunna vännerna sprider lycka och värme i en ruggig stad när de levererar leksaker till stadens barn. En omtyckt julkomedi som får hela familjen att skratta.

Du kan se "Klaus" på Netflix.

5. The Christmas chronicles 1 och 2 (2018 och

Skaparna bakom julfilmen "Ensam hemma", står även bakom "The Christmas Chronicles. Ett syskonpar som hamlar i trubbel när de råkar förstöra tomtens släde, nu måste de hjälpa tomten att rädda julen. En äventyrlig julfilm för hela familjen med en spännande uppföljare.

Du kan se "The Christmas Chronicles" på Netflix.

6. Jul på Mistelgården (2022)

En ny julfilm som handlar om en ensamstående pappa och änkling som ärver en gård på landet precis innan jul. Han har svårt att förhålla sig till det nya livet, men hans fem barn har gjort en plan för hur det ska kunna stanna för alltid. En familjevänlig julkomedi.

Du kan se "Jul på Mistelgården" på Netflix.

7. Sagan om Karl-Bertin Jonssons julafton (2021)

En filmatisering av den klassiska tecknade julhistorien "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton". 14-årige Karl-Bertil är son till varuhusdirektören Tyko Jonsson, istället för att gå i sin pappas fotspår, vill Karl-Bertil istället ta från de rika och ge till de rika.

Du kan se "Karl-Bertin Jonssons julafton" på SF Anytime.

8. Polarexpressen (2004)

En pojke tror inte på julen, men när ett tåg med slutdestination Nordpolen stannar utanför hans hus och han åker iväg på sitt livs äventyr, måste han tänka om. En riktig julklassiker med folkkäre Tom Hanks.

Du kan se "Polarexpressen" på bland annat Viaplay och SF Anytime.

9. David och tomtenissarna (2021)

En fräck tomtenisse åker till den verkliga världen. Med hjälpen av en pojke försöker han förstå julens magi. En julkomedi som får hela familjen att skratta.

Du kan se "David och tomtenissarna" på Netflix.

10. Frost 1 och 2 (2013 och 2019)

Barnens disneyfavoriter Elsa, Anna och Olof i en vintrig film. Prinsessan Anna ger sig ut för att hitta sin syster snödrottningen Elsa. Det blir ett äventyr hon sent kommer glömma. Kommer hon hitta sin syster och rädda hela kungariket? "Fost" har en spännande uppföljare.

Du kan se "Frost" bland annat på Disney+, SF Anytime och Viaplay.