Komiker och längdskidåkare – de gör upp om segern i Let's dance

Två danspar, en glassko. På lördag tävlar Charlotte Kalla och Hampus Hedström om segern i Let's dance.
– Det vore fantastiskt att vinna, säger Charlotte Kalla.

Hampus Hedström och Charlotte Kalla med sina danspartners Ines Stefanescu och Tobias Karlsson gör upp om vinsten i 'Let's dance'.
Hampus Hedström och Charlotte Kalla med sina danspartners Ines Stefanescu och Tobias Karlsson gör upp om vinsten i "Let's dance".

En efter en har deltagarna röstats ut ur TV4:s dansanta lördagsunderhållning. Nu är det bara två kvar, och nerverna inför lördagens final är på helspänn hos de båda deltagarna.

Skidstjärnan Charlotte Kalla, som dansar tillsammans med Tobias Karlsson, har svårt att skaka av sig sin berömda vinnarskalle.

– Jag gick in i det här med att lämna min tävlingsdjävul hemma och bara ha kul, men jag ska inte sticka under stol med att det vore fantastiskt att vinna. Den här sista veckan har verkligen allt slit och jobb kommit ikapp en, säger hon.

Med det sagt är det ändå den berömda Let's dance-bubblan och den personliga utvecklingen som har varit mödan värd, menar Kalla. Att omgivningen har varit så hjälpsam mellan alla deltagare och dansare var hon inte beredd på när hon tackade ja till att vara med:

– Jag trodde inte att det skulle vara ett så fantastiskt lagarbete. Alla hjälper till, oavsett om det handlar om att låna knäskydd eller hur man bäst tar fram sin sensuella sida (skratt), säger hon.

Läskigt med känslor

Den största utmaningen för Kalla har varit att våga släppa fram känslorna, säger hon:

– Det har inte varit lätt att ta i känslomässigt. Det har varit svinläskigt, och det är verkligen Tobias som har gjort att jag har vågat ännu lite till.

I finalen möter Kalla komikern Hampus Hedström, som också han är "dundertaggad":

– Formen är förvånansvärt bra! Jag är peppad i kroppen och har riktiga finalnerver, säger han.

För Hedström, som dansar med Ines Stefanescu, blev det en chock hur pass svårt det är att lära sig att dansa bra, och han går in i finalen med "en helt annan respekt för dansen än när vi började".

– Det är en helt otroligt högintensiv sport. Men jag trodde heller inte att jag skulle ha så här jäkla kul! Det här är det absolut roligaste projekt jag har varit med om över huvud taget, någonsin. Det har varit så mycket mer än bara dans, det har varit en helupplevelse! Jag kan se tillbaka på en hel vår utan ett enda dåligt minne, säger han.

TT: Det låter som att du tänker stanna kvar i kulisserna även när finalen är över?

Jag kommer att klamra mig fast i dekoren på lördag natt! Nej, men allvarligt talat har detta varit helt fantastiskt, och jag skulle inte vilja ändra på en enda sak.

Hela upplevelsen

Att vinna glasskon är inte oviktigt, menar Hedström, men det är något annat som är ännu viktigare:

– Själva resan betyder så mycket mer. Jag och Ines fick göra alla danser och alla program. Vi fick vara kvar hela vägen och fick hela upplevelsen, och det är det största priset.

När är finalen i Let's dance?

Finalen i Let's dance sänds den 27 maj klockan 20.