Kritik mot SVT:s Lilla aktuellt – tvingas klippa om intervju efter uttalande från Loreen

När Loreen blir intervjuad av SVT:s Lilla Akutellt efter vinsten i Melodifestivalen säger artisten något som fått tittare att rikta stark kritik mot kanalen.

Loreens uttalande om pasta har resulterat i att Lilla aktuellt klippt om programmet.
Loreens uttalande om pasta har resulterat i att Lilla aktuellt klippt om programmet.

I lördags avgjordes årets upplaga av Melodifestivalen. Det blev ingen mindre än Loreen som tog hem musiktävlingen och blir därmed den som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023. För att fira vinsten åt Loreen ett specifikt livsmedel, något hon nämner i en intervju med SVT:s Lilla aktuellt – en intervju som väckt starka reaktioner.

Lilla aktuellt klipper om intervju med Loreen

Det Loreen åt för att fira mellovinsten var nämligen pasta, något hon under intervjun berättar att hon då inte hade ätit på flera månader. Och det är när artisten svarar på frågan om varför hon inte ätit pasta på så länge som hon svarar något som fått intervjun att tvingas klippas om:

– Jag har varit tvungen att träna och få bra fysik och kondition för det här som jag ska göra, säger Loreen och tillägger:

– Det är inte så lätt som man tror att röra sig på det sättet som jag gör och sjunga samtidigt.

Loreens svar har väckt känslor hos de som tittat, vilket alltså fört med sig att programmet behövts klippas om.

Loreens uttalande om pasta väcker reaktioner

Bland de som reagerat finns författaren Caroline Engvall, som publicerat klipp från intervjun på sin Instagram.

"Inget barn som tittar på förebilden Loreen ska behöva fundera på om de kan äta pasta eller inte för att bli som sin idol.", skriver Engvall i ett av sina senaste inlägg om den nämnda intervjun.

Till Expressen nöje säger SVT:s Kajsa Gudmundson, tillförordnad ansvarig utgivare för Lilla aktuellt, att man borde tagit beslutet att klippa bort Loreens svar redan innan intervjun publicerades. Detta då programmet riktar sig till en ung publik.