Lasse Berghagen i hemlig sista intervju med Levengood

Lasse Berghagen gjorde en hemlig intervju med Mark Levengood. Villkoret: programmet fick sändas först efter den folkkäre artistens död. På söndag sänds samtalet i TV3 och Viaplay

Lasse Berghagen pratade Mark Levengood under premissen att det inte fick sändas förrän han gått bor

"Det är kanske det märkligaste jag gjort hittills i min karriär", säger Mark Levengood i ett pressmeddelande.

Programmet spelades in för ett år sedan och är "ett öppenhjärtligt samtal där Lasse Berghagen reflekterar över livet och formulerar sitt eget personliga avsked", uppger Viaplay.

"Jag har alltid skjutit döden i från mig. Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår oss på i dag", säger Berghagen bland annat i programmet.

Första avsnittet av Viaplays serie "Sista ordet"

Intervjun blir första avsnittet i en ny tv-serie kallad "Sista ordet" som Viaplay i största hemlighet har börjat spela in. Tanken är att intervjua kända personer, som kan vara helt kompromisslösa med sina tankar om närstående, fiender, fel och brister. För intervjun ska sändas först efter deras död.

Lasse Berghagen avled den 19 oktober, 78 år gammal.

Mark Levengood: Tacksam för förtroende

"Jag är tacksam för det förtroende jag fått, där jag varsamt och respektfullt försökt hjälpa våra legendarer att vid ett sista tillfälle prata till vårt land och ta farväl", säger Mark Levengood.

För Viaplay är det en speciell satsning.

"Det krävs mycket mod av de medverkande att ställa upp men signalerar också ett fint avslut på en karriär och återblick på ett helt liv där några av våra mest folkkära personer får sista ordet", säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay i Sverige.

Avsnittet med Lasse Berghagen sänds den 29 oktober på Viaplay från klockan 15 och klockan 20 på TV3.