Lena Endre hyllas av barnen Edvin och Rosanna: "En inspiration"

I senaste programmet av TV4:s "Vilket liv!" var det skådespelaren Lena Endres tur att bli hyllad av de människor som funnits i hennes närhet under livets gång. På plats var bland annat hennes två barn, Edvin och Rosanna.

Lena Endre har två barn tillsammans med exet Thomas Hanzon.
Lena Endre har två barn tillsammans med exet Thomas Hanzon.

Lena Endre, 68, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare med över 40 år i branschen. I TV4:s underhållningsprogram "Vilket liv!", med Renée Nyberg i spetsen, hyllas Lena för sina insatser inom svensk populärkultur. 

På plats på Oscarsteatern i Stockholm fanns både vänner och kollegor hon mött genom åren, men även hennes två barn Edvin Endre, 29, och Rosanna Endre, 33. Alla för att delta i hyllningskören.

Barnens fina ord om mamma Lena Endre

Lena Endre har barnen Edvin och Rosanna tillsammans med exet och skådespelarkollegan Thomas Hanzon, 61. Paret valde att gå skilda vägar 1999, efter tretton år tillsammans. På plats för att hylla Lena var både Thomas och barnen kvällen till ära.

När programledaren Renée Nyberg frågar barnen hur de skulle beskriva Lena som mamma skämtar Edvin Endre först till det genom att sucka, varav alla börjar skratta.

– Jag har så dåligt samvete att jag alltid var borta på kvällarna och inte hjälpte till med läxorna, flikar Lena Endre in.

– Nej, men du var fantastisk. Toppen verkligen, kontrar Edvin Endre. 

Renée Nyberg fortsätter genom att fråga dottern Rosanna vilka Lena Endres bästa sidor är. Som svar får hon:

– Det som jag bär med mig mest från din personlighet är din ärlighet och din uppriktighet. Du är alltid väldigt ärlig mot dig själv och mot andra i din omgivning. Det har ju verkligen varit något att ta fasta på. En inspiration, säger dottern och fortsätter: 

– Det var jättejobbigt under tonåren, men såhär i vuxen ålder kan jag verkligen se värdet av det.

Lena Endres relation till exet Thomas Hanzon

Edvin Endre berättar kort därefter om tacksamheten kring att föräldrarna lyckats bibehålla en så god relation, trots att de gått skilda vägar.

– Jag skulle även vilja tillägga att det som jag är mest tacksam över är att de här två har hållit ihop och varit så goda vänner.

– För det är inte alltid fallet i familjer som splittras. Vi har ju våra familjemiddagar, de är sällan tråkiga. Det är alltid något som händer, fortsätter Edvin.

Lena Endres barn Rosannas dotter Aurora

De berättar också att båda barnens respektive är med på de nämnda familjemiddagarna. Dessutom har Lena och Thomas fått barnbarn i form av Rosanna Endres dotter Aurora, som såklart även hon är med under sammankomsterna.