Loreen och Wahlgren i nya säsongen av "Över Atlanten"

Snart är det dags för ett modigt gäng kända svenskar att ge sig ut på det stora båtäventyret "Över Atlanten". Bland de som ska vara med i den nya, fjärde säsongen hittar vi bland annat artisterna Casper Janebrink och Loreen Talhaoui – och såklart en representant från familjen Wahlgren.

Nu ger sig nya deltagare ut på äventyret
Nu ger sig nya deltagare ut på äventyret "Över Atlanten".

Det har blivit dags för ett nytt gäng svenska kändisar att ge sig ut på ett saltstänkt äventyr. Och i år väntas resan över Atlanten bli tuffare än någonsin.

Deltagarna i "Över Atlanten" säsong 4

De som utan följebåt ska korsa världshavet i den fjärde säsongen av Discoverys "Över Atlanten" är artisten Casper Janebrink, dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

"Jag är så taggad på denna resa, jag har inte seglat längre än till Danmark förut och det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa med många skratt och minnen för livet", säger Casper Janebrink i ett pressmeddelande från Discovery.

Ska segla en mindre båt än vanligt

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar och den här gången ska besättningen segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt, utrymmena är trängre och det finns ingen kock, vilket ställer höga krav på alla medverkande i form av segling, samarbete och hushållning.

Till sin hjälp har de två vaktkaptener och skepparen Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år.