Man döms för dubbelmord på mamma och son

Mamman och hennes lille son befann sig i sitt hem när de attackerades och knivhöggs så svårt att de avled av sina skador. Nu döms kvinnans bror, en man i 40-årsåldern, till rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet i Mälarhöjden i södra Stockholm.

En mamma och hennes lille son avled efter att ha knivskurits svårt i Mälarhöjden i södra Stockholm. Nu döms en man, kvinnans bror, till rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet.
En mamma och hennes lille son avled efter att ha knivskurits svårt i Mälarhöjden i södra Stockholm. Nu döms en man, kvinnans bror, till rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet.

Det var strax före klockan 14 på eftermiddagen den 26 maj i fjol som polisen larmades till ett villaområde i Mälarhöjden i södra Stockholm. I och utanför en bostad hittades två svårt knivskurna personer, en liten pojke och hans mamma.

Drygt en timme senare greps den misstänkte gärningsmannen, den avlidna kvinnans bror, på en annan plats i Stockholm.

Den 30 november åtalades han för dubbelmordet. Enligt åtalet ska den misstänkte mannen ha tagit en taxi till brottsplatsen och upprepade gånger gått till attack med kniv mot kvinnan inne i huset. Utanför, i trädgården, hittades hennes son svårt skadad och livlös. Pojken fördes till sjukhus där han senare avled. Kvinnan avled på platsen.

Påverkad av allvarlig psykisk störning

Mannen döms nu till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mordet på kvinnan och hennes son. Åtalet gällde också grovt barnfridsbrott eftersom ett annat barn enligt åklagaren ska ha bevittnat mordet på pojken i trädgården, men på den punkten frikänns mannen.

Enligt åtalet har mannen haft en historik av kontakter med rättspsykiatrin. I handlingar från tingsrätten framgår det att han har genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning som visade att han har en allvarlig psykisk störning och även bedöms ha varit påverkad av denna vid tidpunkten för brottet.

Mannen har förnekat brott.