Marcus Oscarsson slår tillbaka mot ryktet att han tas bort från TV4: "Fel"

TV4 ska spara pengar och med det läggs kanalens livedesk ner. En annan person som kommit på tal till följd av nyheten om nedskärningen är TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson.

Marcus Oscarsson har inga planer på att sluta på TV4.
Marcus Oscarsson har inga planer på att sluta på TV4.

TV4 ska spara pengar – livedesken läggs ner

TV4 ska spara pengar och det innebär att kanalens livedesk läggs ner, rapporterar Dagens Media.

Enligt tidningen påverkas ett dussintal personer och personal ska flyttas till Teliaägda TV4:s sajt. Förändringen innebär färre liveinslag i programmen Nyhetsmorgon och Efter fem då liveverksamheten koncentreras till sajten.

Flera roller berörs

Flera yrkeskategorier berörs av förändringarna, bland annat programledare, arbetsledare, grafiker och specialreportrar.

Dagens Media har även rapporterat att TV4:s profilerade politiska kommentator Marcus Oscarsson ska få mindre tv-tid, men detta motsägs av både TV4 och Oscarsson själv.

"Marcus är och fortsätter precis som de senaste tolv åren vara politisk kommentator och kommentera all politik. Han kommer synas lika mycket i TV4 som tidigare, inte minst nu i samband med att det blir fokus på det amerikanska valet i både 'Efter fem' och 'Nyhetsmorgon'", säger TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg i en skriftlig kommentar till TT.

Marcus Oscarsson dementerar ryktet

På Instagram skriver Marcus Oscarsson att han kommer fortsätta som politisk kommentator på TV4 samt att har inte vet varför felaktig information om honom kommit ut.

"Jag har varit politisk kommentator i 12 år på TV4 och fortsätter med det även framöver. Jag ska alltså inte sluta som kommentator och det pågår inga förhandlingar om mig. Och inte heller stämmer det att min medverkan ska bantas utan jag kommer snarast synas mer än vanligt framöver då det precis som inför 2012, 2016 och 2020 stundar ett spännande USA-val."

Han fortsätter:

"Jag har ingen aning om varför alla dessa medier skriver detta - media gör ett strålande jobb men ibland med kan det bli fel."