Martha Stewart frontar sportmagasin i baddräkt – historisk

81-åriga Martha Stewart blir den äldsta personen någonsin att fronta sportmagasinet Sports Illustrateds årliga baddräktsnummer.
"Jag hoppas att det här omslaget inspirerar er att testa nya saker, oavsett vilket del av livet ni är i", skrev hon på sin Instagram.

Martha Stewart pryder omslaget av sportmagasinet Sport Illustrateds baddräktsnummer.
Martha Stewart pryder omslaget av sportmagasinet Sports Illustrateds baddräktsnummer.

Martha Stewart inledde sin karriär i rampljuset redan på 80-talet och har sedan dess hunnit skriva närmare 100 böcker och titulerats som bland annat entreprenör och tv-kock. Nu utökar hon sin meritlista med ett helt nytt uppdrag – nämligen som baddräktsmodell.

Martha Stewart pryder tidningsomslag i bikini

På 2023 års upplaga av sportmagasinet Sport Illustrateds bikininummer syns Megan Fox, Brooks Nader, Kim Petras och Martha Stewart pryda varsina omslag. 81-åriga Martha blir därmed den äldsta modellen att fronta tidningen i bikini.

Fotograferingen genomfördes i januari och Stewart modellar i nio olika baddräkter.

"Mitt motto har alltid varit: "När du genomgår en förändring är du klar", så jag tänkte varför inte ta mig an den här möjligheten?", skriver Martha på sin Instagram och fortsätter:

"Jag hoppas att det här omslaget inspirerar er att utmana er själva att testa nya saker, oavsett vilket skede i livet ni är i. Att förändras, utvecklas och vara orädd – det är verkligen bra saker".

Hyllas för baddräktsbilderna

Runt om i världen uppmärksammas Martha Stewart för tidningsomslaget och på Instagram fylls tv-kockens kommentarsfält med hyllningar och stöttande meddelanden.

"Du är fantastisk", skriver skådespelaren Jennifer Garner.

"Du fortsätter lära oss vad som menas och vad som krävs för att blir extraordinär", skrev skådespelaren Ellen Pompeo.

"Titta! Jag har alltid sagt att du är snygg!", skrev programledaren och skådespelaren Drew Barrymore.