Nour El Refai hyllas efter premiärföreställningen: "Bästa på länge"

Nour El Refai har precis gett sig ut på Sverigeturné för att framföra stand up-föreställningen "Nour El Refai säger skämt i ca 75 minuter". Startskottet för turnén blev i komikerns hemstad Lund. Nu hyllas hon av publiken som var på plats.

Komikern, manusförfattaren och skådespelaren Nour El Refai, 35, är just nu aktuell med sin egna stand up-föreställning "Nour El Refai säger skämt i ca 75 minuter" .

– Jag är så glad att få åka ut igen! Jag blev mamma, det största som hänt i hela världen. Jag var mammaledig länge och sen kom pandemin och jag kunde inte köra standup på över två år. Men nu äntligen. Så mycket instängda skämt som äntligen ska få se ljuset, sa Nour El Refai i ett pressmeddelande innan hon gav sig ut på turnén.

Hyllas efter premiärföreställningen i Lund

Startskottet för turnén gick av stapeln den 12 september, med premiär i komikerns hemstad Lund. I ett inlägg på sina sociala medier tackar hon publiken för premiärkvällen:

"LUND!!! Tack!!! Premiärölen är såååå god och publiken var livets bästa!!!!", skriver hon under en bild där hon dricker en öl.

I kommentarsfältet strömmar hyllningskommentarerna in från de som var på plats:

"Sååå bra!! Skrattade så jag grät! Hög igenkänning på det mesta, tack för att du nyss förlängde livet", skriver en följare.

"Du vad helt otrolig igår!! Bästa stand-up vi varit på. Tack!", kommenterar en annan.

"Tack Nour!!! Vi hade sååå roligt med dig och är alldeles ömma i skrattmusklerna nu!", skriver en tredje.

"Bästa på länge!", kommenterar en fjärde.

Därför lades podden ner

Nour El Refai är sedan 2013 i ett förhållande med komikern Henrik Schyffert, 55. Paret har sonen Sami, 3, tillsammans. Kort efter sonens födsel tog paret nästa steg och skaffade podcast ihop – "Nours Poddelipodd. Och Henrik". Tidigare i år kom dock beskedet att paret lägger ner podden. I en intervju med Damernas Värld, berättar Nour om anledningen bakom beslutet:

– Den tråkiga anledningen ärr att vi inte fick ihop tiden. Det var skitkul att göra podden, och det funkade bra när det var pandemi och vi var föräldralediga och sånt. Nu ska vi båda ut och göra shower, då går det inte att få till den varje vecka, sa Nour till tidningen.