Otrogna berättar: Så är det att vara otrogen mot sin partner

Otrohet är ett ständigt återkommande ämne för både singlar och personer som lever i en parrelation. Men hur är det egentligen att vara otrogen, och varför är vissa personer det? Här har vi lyft perspektiv från nio forumanvändare som alla varit otrogna mot sin partner.

Hur känns det att vara otrogen och varför är man det? Anonyma personer som är eller har varit otrogna berättar.
Hur känns det att vara otrogen och varför är man det? Anonyma personer som är eller har varit otrogna berättar.

Otrohet är ett högt omdiskuterat ämne. Många har varit otrogna och många har blivit utsatta för att en partner varit otrogen. Otrohet kan åsamka mycket smärta hos den som blir bedragen och relationer kan gå i kras. Även den som varit otrogen kan må dåligt.

Otrohet kan ses från olika perspektiv och upplevas olika beroende på person och relation.

Otrogna berättar: Så är det att vara otrogen

Här har vi valt att lyfta ett perspektiv som speglar olika personer som är eller har varit otrogna mot sin partner. Helt anonymt, taget från Familjelivs forum.

"Jag är alltid otrogen i mina förhållanden men har aldrig avslöjats. Jag har kommit på mig själv att jag tänder på hemligheten att bete mig som ett svin men aldrig någon anar att jag beter mig som ett. De jag känner tror snarare tvärtom om mig. Dock skulle jag aldrig vilja att någon i min närhet visste eller får reda på att jag är otrogen för jag vill inte att de ska se mig som ett svin."

"Jag har varit otrogen mot min fru fyra gånger, samtliga var engångsligg. En gång i USA och en annan gång i Turkiet och sedan två gånger hemma i Sverige. Men det är säkrare utomlands, då vet man att det aldrig kommer komma fram. Jag har inte tänkt berätta för henne, och mina otroheter lär aldrig komma fram."

"Jag är otrogen mot min man sen 5 år, som jag även har barn med. Men jag mår inte dåligt av det. Inte alls, faktiskt. Det enda som får mig att må dåligt är att jag är på väg att tvinga mitt barn växa upp i en splittrad familj. Min "älskare", fånigt uttryck, är flera år yngre. Vi har mycket mer gemensamt än jag och min man. Jag vill vara med honom, men inser att det förmodligen inte kommer hålla. Men det känns så jäkla skönt! Sen jag har varit med min man, som var min första, har jag känt mig kontrollerad, ägd. Jag hatar den känslan. Känslan av att jag gör det JAG vill är så jävla underbar! Och därför tänker jag göra det igen."

"I lördags hånglade jag med en av min mans kompisar på en fest medan min man låg och sov. Idag hade jag sex med samma kille. Och jag skäms inte det minsta."

"Jag och min sambo har varit ihop i snart 3 år. Allt har gått otroligt snabbt för oss. Vi har barn, hund, villa. Snart Volvo också. I början var jag tagen med storm och aldrig känt sådana känslor som då, men allt började svikta efter ca 2 år, när vår dotter var 1,5. (Ja, vi har hunnit med en massa under kort tid) Fick reda på att mitt ex ville träffas, jag har aldrig riktigt kommit över honom. Men med min sambo trodde jag att jag skulle fixa det. Men jag träffade honom, vi hade sex. Helt meningslöst då jag bara mådde dåligt sen. Min sambo vet inget, men han misstänkte ett tag. Jag vet inte varför mitt ex är så viktig. Han bara är det. Efter att vi hade setts igen föreslog han att jag skulle lämna min sambo för honom. Jag lyckades aldrig ta klivet, då jag älskar min sambo. Bytte nummer, och sen dog kontakten med ex:et. Min sambo har gjort sina felsteg han med... men jag är nog den enda som haft sex med någon annan."

"Ja, då var det så... Jag (40 år, 40 års kris?) har en mestadels underbar fru sedan många år som jag älskar och vi har det bra, förutom att vi är barnlösa... Men av någon anledning så hamnade jag på en dejtsajt och kom i kontakt med en många år yngre tjej som jag träffade. Vet inte riktigt varför. Det gick som på autopilot och helt plötsligt stod vi där bara. Redan efter en dejt blev jag såld på henne. Min fru är snyggare, smartare m.m och vi har bra sex, dock med vissa "begränsningar" som den nya inte har. Men det är något med den yngre tjejen som tänder något inom mig. Jag älskar min fru, men det är en glöd som tänts som saknas under många år inser jag... Antagligen en nyförälskelse som går över snabbt, inte haft den känslan på många år. Kanske är det vår barnlöshet som gör det..."

Erfarna svarar: Hur känns det att vara otrogen?

"Magsår sängliggandes dygnet runt i 3 veckor. Mådde skit i alla år men jag lärde mig att det är inte värt att må så..."

"Pirrigt, spännande, busigt, häftig känsla av att smyga som en hemlig agent. D v s tills man blir avslöjad och inser vad man gjort mot en annan människa."

"Jag har varit otrogen flera gånger både med killar och tjejer. För mig handlar det bara om sex, och då behövs inte känslorna. Jag mår inte dåligt över att jag gjort det mot min partner."