Patrick Ekwall fick sparken från TV4: "Fick inte veta varför"

Patrick Ekwall var en del av TV4:s sportredaktion i över 20 år. Plötsligt kom ett oväntat besked: Han fick inte jobba kvar.

patrick-ekwall-tv4
När Patrick Ekwall fick beskedet att hans kontrakt med TV4 inte skulle bli förlängt kom det som en chock för honom. Idag har det gått över sex år sedan uppbrottet från kanalen, men han vet fortfarande inte vad som låg bakom beslutet om uppsägningen.

Sportjournalisten Patrick Ekwall jobbade på TV4:s sportredaktion i över 20 år, närmare bestämt mellan 1993 och 2016. Avslutet blev abrupt då Patrick Ekwall, tre månader innan hans kontrakt gick ut, fick beskedet att han inte skulle få det förlängt. Ekwall fick då avsluta sitt långa samarbete med kanalen och påbörja en ny resa.

Patrick Ekwall om uppbrottet från TV4

När Patrick Ekwall gästar Renée Nyberg i "Renées brygga" berättar han om hur tankarna och känslorna gick då, 2016:

– Jag tänkte nog mest att nu måste jag hitta på något annat. Inte så mycket på att "nu fick jag sparken", eller vad man ska kalla det för.

Men trots att det gått nästan sju år sedan det drastiska uppbrottet vet han fortfarande inte vad som ligger bakom kanalens beslut.

– Jag fick heller inte veta varför, jag har inte fått veta det ännu. Det var bara det att avtalet sades upp.

"Som ett slag i ansiktet"

När uppsägningen var väldigt färsk uttalade han sig om uppbrottet i en intervju med Sportbladet, där han då uttryckte:

– Som ett slag i ansiktet med ett baseballträ.

Patrick Ekwall arbetar på Kanal 5

Idag arbetar Patrick Ekwall som sportjournalist på Kanal 5. Han har bland annat varit med och bevakat OS tillsammans med Jessica Almenäs, även hon tidigare medarbetare på TV4 som gått över till Kanal 5.