Pernilla Wahlgren berättar om orosanmälan: "Vill inte bli av med vårdnaden"

Pernilla Wahlgren flyttade nyligen in i sitt nybyggda hus på Lidingö. Men innan huset blev klart bodde hon i Bianca Ingrossos nya lägenhet, vilket resulterade i en del strul för fyrabarnsmamman.

Pernilla Wahlgren hade lite strul med betalningen av en elräkning, vilket ledde till att hon blev tillsagd att en orosanmälan skulle göras.
Pernilla Wahlgren hade lite strul med betalningen av en elräkning, vilket ledde till att hon blev tillsagd att en orosanmälan skulle göras.

En större del av förra året bodde Pernilla Wahlgren i Bianca Ingrossos nyköpta lägenhet på Östermalm. Detta till följd av att Pernillas husbygge på Lidingö ännu inte var klart och hon behövde någonstans att bo. Som tack för att Pernilla fick bo där bestämde hon sig för att betala sin Biancas elräkning, något hon ska ha försökt göra utan att riktigt lyckas.

Skuld för elräkningen

I ett avsnitt av "Wahlgrens värld" berättar Pernilla Wahlgren att hon fått en skuld då räkningen gått vidare till Östermalms stadsförvaltning.

Om räkningen inte betalades snarast skulle all ström stängas av, vilket gjorde att Pernilla snabbt ringde upp förvaltningen för att höra vad som hade gått snett i betalningen. Under samtalet möttes Pernilla av en fråga som hon inte hade väntat sig.

Pernilla berättar om orosanmälan

Personen i telefonen frågade nämligen om Pernilla Wahlgren har barn, varpå hon svarade att ja, det har hon. Därefter frågade hon varför hon fick den frågan, och fick då som svar:

– I sådana fall måste vi göra en orosanmälan.

"Vill inte bli av med vårdnaden"

Pernilla ifrågasatte även detta och fick då som svar att en orosanmälan till socialtjänsten görs då barn ju inte kan bo i en bostad utan el och gas.

– Jag bara "ska du göra en orosanmälan på mig för att jag bor med min 33-åriga son?, berättar Pernilla och refererar till sin äldsta son Oliver Ingrosso som för tillfället bodde tillsammans med sin mamma i sin lillasysters lägenhet.

– Jag vill inte bli av med vårdnaden av mina barn för att jag inte kan betala, säger Pernilla innan hon inser att det ju är Bianca själv som står på lägenheten och därmed är den som står som ansvarig för elräkningen.

Avsnittet sänds på Kanal 5 torsdagen den 16 mars, samt går att streama på discovery+.