Pernilla Wahlgrens lyxhus: Hotellkänsla med egendesignad ananas-tapet

Efter ett händelserikt år är det dags att toppa med kronan på verket – ett nytt hus. Pernilla Wahlgren har äntligen flyttat in i sitt nybyggda lyxhus på Lidingö. Spana in bilder på huset och dess magnifika detaljer här.

Pernilla Wahlgren har flyttat in i sin nybyggda lyxvilla på Lidingö.

Man kan ta Pernilla från Lidingö men man kan inte ta Lidingö från Pernilla. "En ö som har allt" – så beskrev Pernilla Wahlgren sitt kära Lidingö i låten "Det är här det händer". Efter tio år i hennes älskade gröna hus, har det nu blivit dags för Pernilla att byta ut hennes trygga punkt mot en annan, men hon stannar självklart på Lidingö.

Pernilla Wahlgrens nya hus på Lidingö

Det var i september 2021 som Pernilla Wahlgren visade den nya tomten för första gången. Men då var det bara en stor byggarbetsplats. Nedan syns en bild på hur ritningarna av huset såg ut samt en video på hur tomten såg ut när det började grävas.

Målet var att fira jul i den nybyggda villan, något hon hann med nöd och näppe. Pernilla Wahlgren och sambon Christian Bauer packade upp porslinet in i det sista och dan före dopparedan var huset julpyntat.

Sofia Wistam om Pernilla Wahlgrens nya hus

Platsbyggda möbler, köksö i marmorsten och stora fönsterpartier. I podden "Wahlgren & Wistam" beskriver kompisen och poddkollegan Sofia Wistam Pernillas nya hus som ett lyxigt hotell.

– Det är nästan svårt att ta in, det är svårt att beskriva. Att bara komma in genom ytterdörren här är att komma in på ett mega lyxhotell, säger Sofia Wistam i podden.

Inte nog med det, för att göra huset extra personligt är alla tak och lister i huset målade i en rosa kulör.

– Vem har rosa tak? Jo Pernilla Wahlgren har rosa tak, utbrister Sofia Wistam i "Wahlgren & Wistam".

Pernilla Wahlgrens inredare Lisa har inrett flertalet hotell i Sverige, men artistens hus blir det första privata hemmet som hon inreder.

Lyxiga detaljer och egendesignade tapeter

Ångbastu med glittrig mosaik, eldstad i rosa terrazzo-sten och specialbyggda sängar med fransar. Pernilla tycks inte spara på krutet.

– Jag ville gå "all in", säger Pernilla Wahlgren i podden.

En gemensam faktor för det nya huset är palmer, ananaser och fransar. På gästtoaletten finns till och med en tapet med ananaser, designad av Pernilla själv. Vidare finns flera lyxiga detaljer, kristallkronor, biorum och en magnifik flygel.

Vilket fantastiskt hus Pernilla!