Pernilla Wahlgrens stora miss på scen – kommer av sig: "Fick tårar"

Pernilla Wahlgren är aktuell i humorföreställningen "Peter Pan går åt helvete" där hon spelar en av huvudrollerna. Men under en av föreställningarna händer det som inte får hända och Pernilla glömmer sina repliker.

Pernilla Wahlgren är aktuell i humorföreställningen 'Peter Pan går åt helvete'.
Pernilla Wahlgren är aktuell i humorföreställningen "Peter Pan går åt helvete".

Pernilla Wahlgren, 55, spelar en av rollerna i den från början brittiska pjäsen "Peter Pan går åt helvete", som Edward af Sillén översatt och regisserat. Pjäsen kretsar kring en amatörteatergrupp som försöker sätta upp en familjeföreställning av ”Peter Pan”.

Tanken är att skådespelarna ska vara så dåliga som möjligt genom att medvetet missa repliker, skada sig eller på andra sätt göra misstag. Det ska, som namnet på pjäsen antyder, helt enkelt "gå åt helvete". Men på en på en av föreställningarna går det faktiskt snett för Pernilla – på riktigt. 

Pernilla Wahlgrens miss under föreställningen: "Kom av mig"

I senaste avsnittet av "Wahlgrens värld" får vi följa Pernilla Wahlgren både bakom kulisserna och på scen före föreställningen. 

– Det är ju en föreställning där allt går åt helvete och det ska det göra. Men vi har ju repat in det så att vi vet exakt när det kommer åt helvete. Men man får ju hoppas att det inte gör det nu sista föreställningarna. Det vore ju tråkigt, säger Pernilla inför föreställningen.

 Men mitt under föreställningen händer precis det som inte får hända – Pernilla glömmer plötsligt bort sina repliker och börjar istället skratta hysteriskt. 

–Det var också kul att jag kom av mig på riktigt. Jag glömde bort en replik och började skratta och skratta så mycket att jag fick tårar. 

Men det verkar som att misstaget lyckligtvis gick publiken obemärkt förbi som istället bara skrattade med Pernilla.