Pojke avliden efter fallolycka på skola i Göteborg

Den pojke som vårdades med livshotande skador efter en olycka på en lågstadieskola på Hisingen i Göteborg har avlidit.
– Vi kan bekräfta att patienten har avlidit, säger Ingrid Fredriksson på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressavdelning till TT.

En pojke som fick livshotande skador i en fallolycka på en skola på Hisingen förra veckan har avlidit. Arkivbild.
En pojke som fick livshotande skador i en fallolycka på en skola på Hisingen förra veckan har avlidit. Arkivbild.

Olyckan inträffade under skoltid eftermiddagen onsdagen den 2 mars, då pojken föll från en bergsknalle på skolans område under en lekstund.

– Det är en klippa som är på skolgården. Hur högt det är vet jag faktiskt inte, säger Marie Åhman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad.

"Har präglat hela skolan"

Flera andra elever samt personal på skolan blev vittnen till händelsen.

"Våra tankar går i första hand till elevens familj och vänner. Att ett barn avlider är alltid tragiskt. Att det sker genom en olycka på skolgården, under skoltid är fruktansvärt, för familjen och alla inblandade", säger Bengt Randén, grundskoledirektör i Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

Medarbetare från elevhälsan samt företagshälsovården finns på den aktuella skolan för att stötta elever och personal.

– Detta har präglat hela skolan. När något sånt här inträffar så påverkar det alla elever och medarbetare. De har varit vårt fokus nu, säger Marie Åhman.

Kommunen utreder olyckan

TT: Vad har skolan och kommunen för ansvar i att det här kunde inträffa?

– Vi har ansvar för elevernas säkerhet för skolan. Nu håller vi på och gör en utredning över det som har inträffat.

Utöver utredningen har kommunen även vidtagit åtgärder för att förhindra att något liknande inträffar igen, skriver grundskoleförvaltningen i ett pressmeddelande. Vilka åtgärder det handlar om rent konkret kan inte Marie Åhman svara på.

– Det handlar om olika saker, att se över vad som faktiskt går att göra för att det inte ska inträffa igen. Jag kan inte gå in specifikt på exakt vad det är just nu, säger hon.