Pojke i grundskoleåldern anhållen för skolhot

Under morgonen meddelade två skolor i Malmö att samtliga skolavslutningar som skulle hållas under dagen ställs in. Anledningen uppges ha varit en pojke som riktat hot mot de nämnda skolorna. Nu är pojken, som är i grundskoleåldern, anhållen.

En av skolorna som uppges ha blivit hotad av en pojke i grundskoleåldern är Toftanässkolan i Malmö, som på tisdagen fick ställa in den planerade skolavslutningen.

En pojke i grundskoleåldern står bakom det senaste skolhotet i Malmö, uppger polisen på sin hemsida. Hoten har fått två skolor att ställa in årets skolavslutning, och pojken har nu anhållits misstänkt för grovt olaga hot mot grupp, rapporterar Sydsvenskan.

Enligt tidningen handlar det om Toftanässkolan och Vivedals privatskolor i Malmö.

Läs mer: Sommaravslutningar ställs in efter hot mot skolor

Hittades med hjälp av polisens drönare

Vad hotet består i är inte känt, men polisen rubricerade inledningsvis ärendet som förberedelse till mord. Pojken eftersöktes av polisen under tisdagen, bland annat med hjälp av drönare, och återfanns under dagen.

Tvingades ställa in skolavslutningar

Beslutet att hålla skolorna stängda utgör en försiktighetsåtgärd, enligt rektorn på en av skolorna.

”I samråd med polisen har vi med kort varsel och stor beklagan tagit beslutet att stänga skolan och fritidshemmet och därmed ställa in skolavslutningen” skriver den andra skolans biträdande rektor i ett mejl till vårdnadshavare.