Polisen varnar: Unga förgiftas och dör av okända preparat

Polisen i Värmland larmar om att flera unga har avlidit under oklara omständigheter den senaste tiden. Misstankar finns om att det kan bero på intag av narkotika med oklart ursprung.

Efter flera oklara dödsfall i Värmland varnar polisen för att narkotika kan ligga bakom.

Sedan i början av året har minst tre unga personer avlidit i Värmland.

– Det finns ytterligare några där man inte vet om det finns ett samband ännu, men det är fler än tre personer som vi ser kan ha med det här att göra, säger Morgan Olsson, tillförordnad chef för lokalpolisområde Torsby.

Han vill inte uppge några åldrar, men säger att det i samtliga fall är unga vuxna personer.

Polisen misstänker: Unga förgiftas av okända preparat

Polisen misstänker att det kan röra sig om förgiftning av okända preparat.

– Vi misstänker att det kan vara narkotika som ligger bakom, och vi ser ingen annan naturlig dödsorsak, säger Morgan Olsson och tillägger:Så då vill vi flagga upp för att det kan vara något i omlopp som är extra farligt, någon "fuldrog".

Nyligen har ett fall där en fjortonårig flicka i Falun avled efter att ha tagit tramadol och druckit alkohol uppmärksammats stort. Om tramadol varit inblandat i dödsfallen i Värmland är dock oklart.

– Vi får vänta på obduktionsresultatet innan vi kan uttala oss om vad det är, men tramadol är inte uteslutet.

Polisen varnar för okända drogen

Polisen uppmanar nu skola, föräldrar och övriga samhället att vara uppmärksamma.

– Och givetvis de som själva brukar. Jag skulle vilja att alla slutade bruka narkotika, men det gör de inte. Så nu vill vi uppmärksamma även dem på att det kan finnas något som ger värre effekter än man hade räknat med, säger Morgan Olsson.