Prinsessan Madeleine avslöjar: Där är hon och maken oense

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har tre barn ihop. Nu har det avslöjats att föräldraparet ser ser olika på barnuppfostran.

Herr Chris O'Neill & Prinsessan Madeleine
Herr Chris O'Neill & Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill har visat sig komplettera varandra perfekt i många avseenden, men när det kommer till barnuppfostran har de olika åsikter. Paret har varit gifta i tio år och har tre barn tillsammans: Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne. Trots deras starka band finns det oenigheter i hur de bör uppfostra sina barn, enligt tyska Gala. 

"Det är något jag har tagit med mig"

Madeleine, som figurerar i boken "Yrke: Drottning" av Ingrid Thörnqvist, reflekterar över sina egna upplevelser av att växa upp med ofta resande föräldrar, kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Denna erfarenhet har påverkat hennes inställning till moderskap, och hon strävar efter att tillbringa så mycket tid som möjligt med sina barn. 

– Ja, vi fick förståelse för det speciella jobb som mamma och pappa hade förr, och vi hade bra barnflickor. Men det är något jag har tagit med mig och ett skäl till att jag vill tillbringa mycket tid med mina barn.

Föredrar att inte ha barnflicka

På grund av detta föredrar hon att inte anlita barnflickor, trots att familjen bor i USA och inte har omedelbar tillgång till stöd från släktingar. Å andra sidan ser hennes man Chris värdet i att ha barnflickor som stöd. "Chris tänker ibland att jag borde överlämna vissa saker till en barnflicka", citeras Madeleine i boken.

Det framgår att även om Madeleine och Chris delar ett starkt band och har en gemensam syn på många aspekter av sitt liv, förblir barnuppfostran ett område där deras åsikter skiljer sig.

Flyttplaner till Sverige

Nästa steg för familjen är att de ska flytta tillbaka till Stockholm. Flytten är planerad till augusti nästa år och familjen kommer att bosätta sig i en våning vid kungens hovstall. 

Barnen kommer att påbörja sin skolgång i Stockholm, vilket inkluderar både skola och förskola för de olika barnen. Flytten väcker frågor om hur Chris O'Neill kommer att anpassa sig till livet i Sverige, något som även Madeleines faster, prinsessan Birgitta, har uttryckt oro för in en intervju med Expressen:

– Det förstår inte jag. Hur ska han klara det? Madeleine ja, men jag förstår inte hur han ska klara det. Men de vill komma hem för att de vill ha barnen i svenska skolor.

Läs mer: