Rebecca Stellas förlossning på lyxsjukhus i LA – så mycket kostade det

Rebecca Stella väntar sitt andra barn tillsammans med maken Manny Dion. Parets första barn föddes på lyxsjukhuset Cedars Sinai i Los Angeles, något även det andra barnet kommer göra, enligt Aftonbladet. Men hur mycket kostar då en förlossning på ett lyxsjukhus? Här är svindlande summan.

Rebecca Stella fick sitt första barn 2018.
Rebecca Stella fick sitt första barn 2018.

Programledaren och entreprenören Rebecca Stella Dion och maken Manny Dion ska bli tvåbarnsföräldrar. Det var i februari tidigare i år som paret äntligen kunde berätta att familjen får en till medlem, efter en tuff IVF-resa.

Rebecca och Mannys son Dion

Rebecca och Manny, som blev äkta makar 2019, fick sitt första barn i februari 2018. Sonen Dion är idag fem år gammal och ska bli storebror till en liten tjej.

Så mycket kostade Rebecca Stellas förlossningsvård

När Dion kom till världen, föddes han på det lyxiga sjukhuset Cedars Sinai i Los Angeles, USA. Ett sjukhus där förutom Rebecca Stella, även Victoria Beckham och Kim Kardashian har fött barn.

I en Youtube-video för Gravid vecka för vecka inför sonens födsel, avslöjade Rebecca Stella den dyra prislappen som paret då betalade för förlossningsvården i USA – eftersom de valde en privatläkare.

– Man köper smycken väskor och skor, och det kan bli ganska stora summor. Så att det här känns mer relevant att lägga pengarna på och inte snåla på den här grejen, säger hon i videon.

Hon berättar sedan att de valt en läkare som erbjuder två paket. Ett för mellan 150 000-200 000 svenska kronor och ett för 100 000 kronor.

– Vi valde att gå med det sistnämnda alternativet, det kostar 100 000 kronor. Då inkluderas nästan allt förutom alla blodprover som man tar, så att det har vi behövt betala extra för.

Rummets prislapp på sjukhuset

Förutom deras privata läkare, valde paret även att lyxa till det med ett exklusivt rum på förlossningen. I rummet ingick det en toalett, ett vardagsrum och ett rum där föderskan ligger.

– Det är sinnessjukt hur mycket de här kostar per natt. Jag tror att det kostar 45 000 kronor per natt för det rummet som vi har valt, säger Rebecca Stella och fortsätter:

– Vi kände att nu kommer vi vara där tre dagar, det här är någonting man bara gör någongång i sitt liv. Hellre att man pröjsar extra på den här grejen än att man åker på en lyxsemester någonstans.

Enligt Aftonbladet ska även Rebecca Stella och Manny Dions andra barn födas på samma sjukhus.

Då är dottern beräknad

I podcasten Nu börjar livet med Rebecca Stella och Magnus Silfvenius Öhman, har den blivande tvåbarnsmamman berättat att dottern är beräknad i slutet på augusti. Rebecca han även valt att tänka positivt inför förlossningen.

– Ingen oro, ingen nervositet, säger hon i podcasten

Vi önskar Rebecca Stella och maken Manny lycka till!